Evropski startup predstavil pametna telefona Wileyfox

Družini pametnih telefonov se je pridružila nova evropska blagovna znamka, Wileyfox. Istoimenski startup, s sedežem v Veliki Britaniji, je predstavil nizkocenovna pametna telefona Wileyfox Swift in Wileyfox Storm, ki poganjata operacijski sistem Cyanogen 12.1.
Evropski startup predstavil pametna telefona Wileyfox

Evropski startup predstavil pametna telefona Wileyfox (Vir slike: Wileyfox.com)

Potem ko je kitajskemu startupu OnePlus, kljub težki konkurenci obstoječih tehnoloških velikanov, uspelo s prodajo pametnih telefonov OnePlus in letošnjim OnePlus 2, podoben uspeh išče tudi evropsko mlado podjetje Wileyfox s pametnima telefonoma Wileyfox Swift in Wileyfox Storm.

Ustanovitelji ciljajo na uporabnike v Evropi, bližnjem vzhodu in Afriki, ciljni kupci pa so tisti, ki želijo imeti večji nadzor nad zasebnostjo, varnostjo in splošnimi nastavitvami telefona. Uporabnik bo imel, v primerjavi z uporabniki telefonov drugih blagovnih znamk, večji nadzor nad posredovanjem podatkov, možnost zaščite aplikacij z gesli ter možnost zaščite pred neželenimi klicatelji in sporočili. Prav tako bo lahko izbrisal prednaložene aplikacije, česar večina dosedanjih ponudnikov ne omogoča.

Legendarni Commodore se vrača kot pametni telefon

Različica Wileyfox Swift bo na voljo za 169 evrov. Odlikoval ga bo 5 inčni zaslon, 2 GB delovnega spomina, 16 GB uporabniškega spomina ter dve kameri, sprednja z resolucijo 5 milijonov slikovnih pik in zadnja z resolucijo 13 milijonov slikovnih pik.

Wileyfox Storm bo nekoliko dražji, saj bo zanj potrebno odšteti 249 evrov, boste pa za to dobili večji, 5,5 inčni zaslon, 3 GB delovnega spomina, 32 GB uporabniškega spomina in sprednjo kamero z resolucijo 8 milijonov slikovnih pik ter zadnjo kamero z resolucijo 20 milijonov slikovnih pik.

Oba telefona imata baterijo s kapaciteto 2.500 mAh in prostor za dve SIM kartici. Napravi poganjata Cyanogen 12.1, prirejeno različico Androida 5.1, ki ponuja bogatejši nadzor nad nastavitvami telefona.

Preberite še: 8 zaposlenih ustvarilo enega najbolj pametnih telefonov na svetu

Nakup le preko spleta

S sedežem v Londonu je Wileyfox evropska blagovna znamka, a naprave kljub temu izdelujejo v kitajskih tovarnah. Nakup telefonov bo možen le preko spleta, preko mobilnih operaterjev pa ne bo mogoč, kar je tudi namen ustanoviteljev. Od septembra bo na voljo cenejša različica Swift, oktobra pa še dražji Storm. Naprave bodo imele standardno dvoletno garancijo, kupci pa bodo deležni tudi popolne spletne in telefonske podpore s klicnimi centri v Evropi, bližnjem vzhodu in Afriki.

Vir: venturebeat.com in wileyfox.com

Oznake:,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje