Evropski startupi so priložnost za investitorje v ZDA

Investitorji v ZDA se soočajo z izredno hudo konkurenco, zato neprestano iščejo nova startup podjetja, v katera bi lahko investirali. Trenutno stanje na ameriškem investitorskem trgu je prav zato lahko odlična priložnost za evropska startup podjetja, ki iščejo zagonski kapital!
Evropski startupi so priložnost za investitorje v ZDA

Evropski startupi so priložnost za investitorje v ZDA (Vir slike: sxc.hu)

V ZDA prihaja do sprememb na področju investiranja tveganega kapitala. Višina semenskega kapitala, ki ga investitorji namenijo tehnološkim startupom, je še vedno izredno visoka, ponekod se številke gibljejo celo med 10 in 15 milijoni dolarjev, investitorji pa so se začeli zavedati, da morajo za perspektivna mlada podjetja tekmovati med sabo, saj bodo le z njimi lahko profitirali. Prav to je razlog, da cene najbolj zaželenih startupov segajo v nebo – po drugi strani pa se mali investitorji soočajo s težkimi časi.

Pomanjkanje dobrih startupov na trgu v ZDA bi lahko odlično izkoristili startupi iz Evrope, saj je teh v Evropski uniji ogromno, večina izmed njih pa se sooča prav z nasprotnim problemom – v Evropi ne morejo pridobiti zagonskega kapitala.

Kaj bi z vstopom na evropski trg pridobili ameriški investitorji?

  • Nižje cene – evropski startup od investitorja ne bo zahteval 10 milijonov dolarjev zgolj za izdelan prototip. Ponavadi gre za zneske v višini od 200-300 tisoč dolarjev, morda do enega milijona, a ne več kot 3-4 milijone dolarjev, za produkte, ki so med kupci že močno priljubljeni.
  • Cenejši talenti – v večini evropskih držav vrhunski inženirji na leto zaslužijo od 40-50 tisoč evrov. To pomeni, da bo investitor za ceno enega ameriškega inženirja dobil kar dva evropska!
  • Rastoči trg evropski trg je trenutno v velikem porastu in nekateri celo menijo, da bo nekega dne prerasel tistega v ZDA. Ljudje so namreč čedalje bolj aktivni glede uporabe interneta in mobilnih tehnologij, prav to pa predstavlja odlično priložnost za tehnološke startupe!

S katerimi problemi se soočajo?

  • Pomanjkanje izkušenj – v Evropi si je težko nabrati izkušnje, saj je izkušenih mentorjev preprosto premalo, mladi startupovci pa se v podjetniške vode s svojim startupom pogosto podajajo prvič. Investitorji po drugi strani iščejo prav izkušenost, saj bo ta mladi startup lahko rešila pred hudimi začetniškimi napakami.
  • Različni pravni pogoji – delovni pogoji v Evropi se razlikujejo od tistih v ZDA in prav nepoznavanje pravnih vidikov poslovanja v Evropi je eden od razlogov, da ameriški investitorji ne želijo vstopiti na evropski trg. Investitorji zato veliko raje vlagajo svoja sredstva v evropska podjetja, ki so pripravljena na selitev čez lužo.

Preberite več: Najboljši podjetniški inkubatorji in pospeševalci

  • Pomanjkanje povezovanja – evropski podjetniki imajo pogosto težave pri povezovanju, prav to pa je razlog, da kar 90 odstotkom evropskih startupov ne uspe, saj imajo težave pri pridobivanju zagonskega kapitala, partnerjev, kasneje pa pri sklepanju pogodb in pri prodaji ipd. V veliko pomoč jim je lahko sodelovanje v podjetniških inkubatorjih in pospeševalcih, kot so Seedcamp, 500 Startups in drugi.

Vir: Venture Beat

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje