Evropski startupi so priložnost za investitorje v ZDA

Investitorji v ZDA se soočajo z izredno hudo konkurenco, zato neprestano iščejo nova startup podjetja, v katera bi lahko investirali. Trenutno stanje na ameriškem investitorskem trgu je prav zato lahko odlična priložnost za evropska startup podjetja, ki iščejo zagonski kapital!
Evropski startupi so priložnost za investitorje v ZDA

Evropski startupi so priložnost za investitorje v ZDA (Vir slike: sxc.hu)

V ZDA prihaja do sprememb na področju investiranja tveganega kapitala. Višina semenskega kapitala, ki ga investitorji namenijo tehnološkim startupom, je še vedno izredno visoka, ponekod se številke gibljejo celo med 10 in 15 milijoni dolarjev, investitorji pa so se začeli zavedati, da morajo za perspektivna mlada podjetja tekmovati med sabo, saj bodo le z njimi lahko profitirali. Prav to je razlog, da cene najbolj zaželenih startupov segajo v nebo – po drugi strani pa se mali investitorji soočajo s težkimi časi.

Pomanjkanje dobrih startupov na trgu v ZDA bi lahko odlično izkoristili startupi iz Evrope, saj je teh v Evropski uniji ogromno, večina izmed njih pa se sooča prav z nasprotnim problemom – v Evropi ne morejo pridobiti zagonskega kapitala.

Kaj bi z vstopom na evropski trg pridobili ameriški investitorji?

  • Nižje cene – evropski startup od investitorja ne bo zahteval 10 milijonov dolarjev zgolj za izdelan prototip. Ponavadi gre za zneske v višini od 200-300 tisoč dolarjev, morda do enega milijona, a ne več kot 3-4 milijone dolarjev, za produkte, ki so med kupci že močno priljubljeni.
  • Cenejši talenti – v večini evropskih držav vrhunski inženirji na leto zaslužijo od 40-50 tisoč evrov. To pomeni, da bo investitor za ceno enega ameriškega inženirja dobil kar dva evropska!
  • Rastoči trg evropski trg je trenutno v velikem porastu in nekateri celo menijo, da bo nekega dne prerasel tistega v ZDA. Ljudje so namreč čedalje bolj aktivni glede uporabe interneta in mobilnih tehnologij, prav to pa predstavlja odlično priložnost za tehnološke startupe!

S katerimi problemi se soočajo?

  • Pomanjkanje izkušenj – v Evropi si je težko nabrati izkušnje, saj je izkušenih mentorjev preprosto premalo, mladi startupovci pa se v podjetniške vode s svojim startupom pogosto podajajo prvič. Investitorji po drugi strani iščejo prav izkušenost, saj bo ta mladi startup lahko rešila pred hudimi začetniškimi napakami.
  • Različni pravni pogoji – delovni pogoji v Evropi se razlikujejo od tistih v ZDA in prav nepoznavanje pravnih vidikov poslovanja v Evropi je eden od razlogov, da ameriški investitorji ne želijo vstopiti na evropski trg. Investitorji zato veliko raje vlagajo svoja sredstva v evropska podjetja, ki so pripravljena na selitev čez lužo.

Preberite več: Najboljši podjetniški inkubatorji in pospeševalci

  • Pomanjkanje povezovanja – evropski podjetniki imajo pogosto težave pri povezovanju, prav to pa je razlog, da kar 90 odstotkom evropskih startupov ne uspe, saj imajo težave pri pridobivanju zagonskega kapitala, partnerjev, kasneje pa pri sklepanju pogodb in pri prodaji ipd. V veliko pomoč jim je lahko sodelovanje v podjetniških inkubatorjih in pospeševalcih, kot so Seedcamp, 500 Startups in drugi.

Vir: Venture Beat

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje