Facebook in Google v lovu za novim kadrom

Tarča? Stanfordovi diplomiranci.
Facebook in Google v lovu za novim kadrom

Stanford

Podjetji sta zaposlili že skoraj celotno generacijo študentov, ki bodo na smeri računalništvo diplomirali šele čez nekaj mesecev.

Lansko leto je bila plača za najboljše študente okroglih 70.000 dolarjev. Letos bodo zneske povišali. Facebook bo nekaterim ponudil do 92.000 dolarjev, Google pa do 95.000 dolarjev. Google študente z magisterijem iz računalništva plača tudi do 130.000 dolarjev.

Stanford je v preteklem semestru organiziral dobro obiskana predavanja o oblikovanju aplikacij za družabno mrežo Facebook. Razred, sestavljen iz 50 študentov, je ustvaril 25 aplikacij, ki so na spletu postale izjemno priljubljene. Dve izmed njih, KissMe in Send Hotness, sta že presegli milijon namestitev. To je zavidljiv uspeh, saj mnogim profesionalnim razvijalcem takšni preboji nikoli ne uspejo.

Še zanimivost. Na fakulteti Pitzer, Južna Kalifornija, je mogoče obiskovati predavanja, kjer študenti gledajo in nato debatirajo o posnetkih z YouTube. Eden izmed študentov je dejal: »YouTube je fenomen, ki ga je potrebno raziskovati. S posnetkov se da marsikaj naučiti o ameriški kulturi in o kulturi spleta na splošno.«

Vir: TechCrunch

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje