Facebook in Google v lovu za novim kadrom

Tarča? Stanfordovi diplomiranci.
Facebook in Google v lovu za novim kadrom

Stanford

Podjetji sta zaposlili že skoraj celotno generacijo študentov, ki bodo na smeri računalništvo diplomirali šele čez nekaj mesecev.

Lansko leto je bila plača za najboljše študente okroglih 70.000 dolarjev. Letos bodo zneske povišali. Facebook bo nekaterim ponudil do 92.000 dolarjev, Google pa do 95.000 dolarjev. Google študente z magisterijem iz računalništva plača tudi do 130.000 dolarjev.

Stanford je v preteklem semestru organiziral dobro obiskana predavanja o oblikovanju aplikacij za družabno mrežo Facebook. Razred, sestavljen iz 50 študentov, je ustvaril 25 aplikacij, ki so na spletu postale izjemno priljubljene. Dve izmed njih, KissMe in Send Hotness, sta že presegli milijon namestitev. To je zavidljiv uspeh, saj mnogim profesionalnim razvijalcem takšni preboji nikoli ne uspejo.

Še zanimivost. Na fakulteti Pitzer, Južna Kalifornija, je mogoče obiskovati predavanja, kjer študenti gledajo in nato debatirajo o posnetkih z YouTube. Eden izmed študentov je dejal: »YouTube je fenomen, ki ga je potrebno raziskovati. S posnetkov se da marsikaj naučiti o ameriški kulturi in o kulturi spleta na splošno.«

Vir: TechCrunch

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje