Facebook plačal 65 milijonov dolarjev

Facebook je moral plačati 65 milijonov dolarjev zaradi tožbe proti direktorju Marku Zuckerbergu. Ta je bil namreč obtožen, da je idejo o izdelavi spletne skupnosti ukradel družbi ConnectU.
Facebook plačal 65 milijonov dolarjev

Izvršni direktor Facebooka, Mark Zuckerberg

Tožbo proti Marku Zuckerbergu so sprožili njegovi bivši sošolci Divya Narendra in brata Winklevoss, ker naj bi ustanovitelj Facebooka ukradel idejo o spletni skupnosti že takrat, ko so skupaj študirali na Harvardu. Odvetniška družba, ki je zastopala ConnectU je izjavila in potrdila, da je šlo za tožbo vredno 65 milijonov dolarjev.

Facebook so tako lansirali februarja 2004, družbo ConnectU pa 3 mesece kasneje. Da ne pozabimo omeniti, družba ConnectU ima le 100 tisoč članov, medtem ko jih ima Facebook vrtoglavih 150 milijonov. Do poravnave plačila naj bi prišlo, ker je spletni skupnosti Facebook narasla vrednost. Prah je dvignilo tudi plačilo Facebooku s strani Microsofta in sicer 240 milijonov dolarjev za 1,6-odstotni delež v družbi. Stran je tako vredna vrtoglavih 15 milijard dolarjev. Facebook je moral zaradi tožbe družbi ConnectU plačati 20 milijonov dolarjev v gotovini in 45 milijonov dolarjev v delnicah.

Vir: Venturebeat

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje