Facebook toži

In sicer tiste, ki naj bi brez dovoljenja z njihovih serverjev pridobivali osebne podatke.
Facebook je predstavil novo podobo

Facebook je svoj stari videz postavil na glavo.

Tožbe naj bi bile 12. decembra vložene proti 10im posameznikom in 10im podjetjem. Njihova imena takrat še niso bila znana, do sedaj pa so jih nekaj že ugotovili.

Med njimi gre za domeno Slickcash.com, ki je med 1000 najbolj obiskanimi v ZDA, ki ponuja stran s spolnimi prizori, poleg tega pa še nekatere druge zelo obiskane ameriške strani.

Podjetja, ki upravljajo omenjeno stran in ostala podjetja naj bi med 1. in 15. junijem 2007 poskušala več kot 200.000 krat pridobiti informacije o Facebookovih uporabnikih s pomočjo temu namenjenih programov. Podatki, ki naj bi jih pridobili vsebujejo uporabniška imena, gesla ter elektronske naslove.

Kraja podatkov pa se najbrž ni še zaključila. Pomanjkljivi varnostni sistemi in vztrajnost tistih, ki si tovrstnih informacij želijo, sta razlog za to, da se tovrstne kraje dogajajo nenehno. Zanimivo je, da se uporabniki družabnih mrež tovrstnih tveganj niti ne zavedajo, prav tako je pomanjkljiva skrb njihovih upravljalcev.

Cyber kriminal v obliki kraj informacij o uporabnikih je vse bolj prisoten in priča o pomenu informacij v današnjem svetu. 

Vir: Information Week

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje