Facebook toži

In sicer tiste, ki naj bi brez dovoljenja z njihovih serverjev pridobivali osebne podatke.
Facebook je predstavil novo podobo

Facebook je svoj stari videz postavil na glavo.

Tožbe naj bi bile 12. decembra vložene proti 10im posameznikom in 10im podjetjem. Njihova imena takrat še niso bila znana, do sedaj pa so jih nekaj že ugotovili.

Med njimi gre za domeno Slickcash.com, ki je med 1000 najbolj obiskanimi v ZDA, ki ponuja stran s spolnimi prizori, poleg tega pa še nekatere druge zelo obiskane ameriške strani.

Podjetja, ki upravljajo omenjeno stran in ostala podjetja naj bi med 1. in 15. junijem 2007 poskušala več kot 200.000 krat pridobiti informacije o Facebookovih uporabnikih s pomočjo temu namenjenih programov. Podatki, ki naj bi jih pridobili vsebujejo uporabniška imena, gesla ter elektronske naslove.

Kraja podatkov pa se najbrž ni še zaključila. Pomanjkljivi varnostni sistemi in vztrajnost tistih, ki si tovrstnih informacij želijo, sta razlog za to, da se tovrstne kraje dogajajo nenehno. Zanimivo je, da se uporabniki družabnih mrež tovrstnih tveganj niti ne zavedajo, prav tako je pomanjkljiva skrb njihovih upravljalcev.

Cyber kriminal v obliki kraj informacij o uporabnikih je vse bolj prisoten in priča o pomenu informacij v današnjem svetu. 

Vir: Information Week

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje