Facebook toži

Avtor — 18.12.2007
In sicer tiste, ki naj bi brez dovoljenja z njihovih serverjev pridobivali osebne podatke.
Facebook toži

Facebook

Tožbe naj bi bile 12. decembra vložene proti 10im posameznikom in 10im podjetjem. Njihova imena takrat še niso bila znana, do sedaj pa so jih nekaj že ugotovili.

Med njimi gre za domeno Slickcash.com, ki je med 1000 najbolj obiskanimi v ZDA, ki ponuja stran s spolnimi prizori, poleg tega pa še nekatere druge zelo obiskane ameriške strani.

Podjetja, ki upravljajo omenjeno stran in ostala podjetja naj bi med 1. in 15. junijem 2007 poskušala več kot 200.000 krat pridobiti informacije o Facebookovih uporabnikih s pomočjo temu namenjenih programov. Podatki, ki naj bi jih pridobili vsebujejo uporabniška imena, gesla ter elektronske naslove.

Kraja podatkov pa se najbrž ni še zaključila. Pomanjkljivi varnostni sistemi in vztrajnost tistih, ki si tovrstnih informacij želijo, sta razlog za to, da se tovrstne kraje dogajajo nenehno. Zanimivo je, da se uporabniki družabnih mrež tovrstnih tveganj niti ne zavedajo, prav tako je pomanjkljiva skrb njihovih upravljalcev.

Cyber kriminal v obliki kraj informacij o uporabnikih je vse bolj prisoten in priča o pomenu informacij v današnjem svetu. 

Vir: Information Week