Facebook za 2 milijardi kupil Oculus VR!

Podjetje Oculus VR, ki je s svojimi očali za posredovanje obogatene resničnosti pred dobrim letom dni na Kickstarterju navdušilo skoraj 10 tisoč tehnoloških navdušencev, bo v kratkem podpisalo pogodbo s Facebookom za nepredstavljivi 2 milijardi dolarjev.
Facebook za 2 milijardi kupil Oculus VR!

Facebook za 2 milijardi kupil Oculus VR! (Vir slike: Kickstarter)

Podjetje Oculus VR je v svetu tehnoloških navdušencev postalo bolj znano pred dobrim letom dni, ko je na Kickstarterju želelo pridobiti 250 tisoč dolarjev denarnih sredstev za proizvodnjo njihovega prototipa: očal Oculus Rift za posredovanje obogatene resničnosti.

Spletna crowdfunding kampanja jim je odlično uspela, saj je njihov produkt v hipu postal prava uspešnica: prepričali so več kot 9.500 podpornikov, ki so projekt podprli s skupno skoraj 2,5 milijona dolarji.

Mlado podjetje si je preko Kicstarterja uspelo zgraditi tolikšen ugled, da so se zanj začeli zanimati številni investitorji in večja podjetja. Podjetju so se tako že takrat pridružili nekateri investitorji (na primer Santo Politi iz podjetja Spark Capital ter pred nedavnim še investitorja Marc Andreessen in Ben Horowitz iz investitorske družbe Andreessen Horowitz, ki sta podjetje podprla z vložkom v višini 75 milijonov dolarjev), pa tudi vodilni strokovnjaki na področju razvoja iger (John Carmack).

Oculus Rift (Vir slike: thekoalition.com)

Tokrat pa se je zgodba mladega podjetja močno zasukala. Zanj se je namreč začel zanimati nihče drug kot Facebookov ustanovitelj Mark Zuckerberg, ki meni, da Oculus Rift predstavlja tako imenovano platformo prihodnosti, ki je že dodobra spremenila pogled na svet igričarstva, a ima še ogromen potencial za širitev na preostala področja.

Facebook je nedolgo tega kupi Whatsapp za 16 milijard dolarjev >>

Ekipa Oculus VR se sedaj s Facebookom dogovarja za prevzem, in sicer v zameno za 400 milijonov dolarjev gotovine, delnice Facebooka v vrednosti 23,1 milijona ter potencialnih 300 milijonov dolarjev kot dodatek za sodelovanje. Po dogovoru sodeč bodo prostori mladega podjetja še naprej ostali v Kaliforniji, prav tako se ne bo spremenila glavna dejavnost podjetja, ki je razvoj in proizvodnja očal Oculus Rift. Do transakcije naj bi prišlo v juniju 2014.

Zuckerberg je prepričan, da bo Oculus z njihovo pomočjo postal največja družbena platforma v zgodovini obstoja računalništva, ki bo popolnoma spremenila naš način življenja. Tudi Brendan Iribe, soustanovitelj in direktor podjetja Oculus VR, je nad sodelovanjem s spletnim gigantom več kot Facebook navdušen.

Vir: Venture Beat

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje