Facebook za domeno Fb.com odštel 8,5 milijona dolarjev

Na dan so prišle informacije, da je Facebook za lanskoletni nakup domene Fb.com namenil 8,5 milijona ameriških dolarjev. To je 42-krat več, kot je podjetje avgusta 2005 plačalo za domeno Facebook.com.
Facebook za domeno Fb.com odštel 8,5 milijona dolarjev

Facebook je domeno Fb.com odkupil od Ameriškega zveznega urada za kmetijstvo (foto: sxc.hu).

V lanskem novembru smo pisali, da je Facebook pridobil domeno Fb.com in začel razvijati prenovljen sistem sporočanja, ki v enotnem vmesniku združuje SMS sporočila, takojšnje sporočanje in e-pošto.

Nakup domene Facebook.com za 200 tisoč dolarjev je leta 2005 za podjetje predstavljal veliko investicijo, vendar so pri Facebooku – ta je bil takrat znan pod imenom TheFacebook – pravilno predvidevali, da se jim bo le-ta obrestovala.

Pri Facebooku imajo po vsej verjetnosti podobna pričakovanja tudi za domeno Fb.com. Podjetje je pred začetkom prenavljanja sistema sporočanja potrebovalo še eno domeno, da ne bi prišlo do zmešnjave, saj so njihovi zaposleni za e-pošto že uporabljali domeno Facebook.com.

Praksa številnih podjetij je, da poštni predali zaposlenih ne temeljijo na isti domeni kot predali ostalih uporabnikov. Med taka podjetja spada tudi Yahoo, ki poštne predale zaposlenih označuje z @yahoo-inc.com namesto z @yahoo.com.

 

Vir: Parr, Ben. Facebook Paid $8.5 Million to Acquire Fb.com. Mashable.com, 12.1.2011

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje