Facebook za domeno Fb.com odštel 8,5 milijona dolarjev

Na dan so prišle informacije, da je Facebook za lanskoletni nakup domene Fb.com namenil 8,5 milijona ameriških dolarjev. To je 42-krat več, kot je podjetje avgusta 2005 plačalo za domeno Facebook.com.
Facebook za domeno Fb.com odštel 8,5 milijona dolarjev

Facebook je domeno Fb.com odkupil od Ameriškega zveznega urada za kmetijstvo (foto: sxc.hu).

V lanskem novembru smo pisali, da je Facebook pridobil domeno Fb.com in začel razvijati prenovljen sistem sporočanja, ki v enotnem vmesniku združuje SMS sporočila, takojšnje sporočanje in e-pošto.

Nakup domene Facebook.com za 200 tisoč dolarjev je leta 2005 za podjetje predstavljal veliko investicijo, vendar so pri Facebooku – ta je bil takrat znan pod imenom TheFacebook – pravilno predvidevali, da se jim bo le-ta obrestovala.

Pri Facebooku imajo po vsej verjetnosti podobna pričakovanja tudi za domeno Fb.com. Podjetje je pred začetkom prenavljanja sistema sporočanja potrebovalo še eno domeno, da ne bi prišlo do zmešnjave, saj so njihovi zaposleni za e-pošto že uporabljali domeno Facebook.com.

Praksa številnih podjetij je, da poštni predali zaposlenih ne temeljijo na isti domeni kot predali ostalih uporabnikov. Med taka podjetja spada tudi Yahoo, ki poštne predale zaposlenih označuje z @yahoo-inc.com namesto z @yahoo.com.

 

Vir: Parr, Ben. Facebook Paid $8.5 Million to Acquire Fb.com. Mashable.com, 12.1.2011

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje