FE USA TRIP 2012 – Potopisno predavanje

Avtor — 05.05.2012
Približuje se nam brezplačno potopisno predavanje strokovne ekskurzije po Ameriki v okviru projekta FE USA TRIP 2012. Več o dvainštirideset dni trajajočem popotovanju boste imeli priložnost izvedeti v četrtek, 10. 5. 2012 ob 18:00 v predavalnici P1 na Fakulteti za Elektrotehniko.
FE USA TRIP 2012 – Potopisno predavanje

FE USA TRIP 2012 – Potopisno predavanje.

O projektu smo vam poročali pred približno dvema mesecema, ko se je skupina osmih absolventov Fakultete za elektrotehniko podala na pot. Študentje so se polni doživetij že vrnili domov, v kratkem pa bodo svoje vtise predstavili tudi širši javnosti v obliki potopisnega predavanja.

Pot je bila, po poročilu študentov, zelo pestra. Izvedeli boste zanimivosti o mestih kot so Los Angeles, San Diego, Palo Alto, San Francisco, Las Vegas, Washington, Atlantic City in seveda največjemu med njimi, New York-u. Poleg samih doživetij iz mestnega vrveža bo govora tudi o narodnih parkih Amerike. Ob slikah si bo moč ogledati Sequoia National Park, Death Valley, Grand Canyon, Bryce Canyon, Antilope Canyon, Arches National Park, Monument Valley, idr.

Strokovni del potopisnega predavanja pa predstavljajo doživetja iz obalnega predela med mestoma San Jose in San Francisco – Silicijeva dolina. Tam so »štromarji« obiskali svetovne gigante, nekatera start up podjetja ter spregovorili s peščico podjetnikov, ki so se uspešno prebili na trg tveganega kapitala in umestili svoje podjetje v vrsto mednarodnih velikanov, ki jih je moč ugledati v Kaliforniji. Tako boste lahko izvedeli več o korporacijah kot so Google, Facebook, Microsoft, Ericsson, Agilent Technologies, Mozilla Firefox, Foxit ter o univerzah Stanford, UCLA in Berkeley.

Projekt podpira Fakulteta za elektrotehniko, vsekakor pa velja omeniti tudi velikodušne pokrovitelje, sponzorje in donatorje, brez katerih realizacija tako obsežnega projekta ne bi bila mogoča. Ob tej priložnosti se jim elektrotehniki iz vsega srca zahvaljujejo.

Ne odlašajte, odločite se še danes in se udeležite zanimivega potopisnega predavanja ter si tako razširite svoja obzorja.

Sponzorji

  • Zlati sponzorji: Brinox, Marand
  • Srebrni sponzorji: Trecon, Hella Saturnus, Elektrospoji, Elektro Gorenjska, LMFE, LTFE, Belmet, NEK
  • Bronasti sponzorji: Fakulteta za elektrotehniko, Adria Tow, Korona, Turistična Kmetija pr’Dovar, Hess, ŠSFE, ŠOFE, Ericsson, Iskra Amesi, Vini, M&P Burja, Pivovarna laško, LIT
  • Ostali sponzorji: na spletni strani projekta

Vir: FE USA Trip

Oznake: , ,