BLOG MARKETING DELAVNICA

Festival dijaškega podjetništva

Konec vikenda, med 8. in 10. novembrom, je Podjetniški krožek Gimnazije Novo mesto, pod okriljem Janeza Gorenca in podjetniške mentorice Željke Kitić, organiziral dijaški vikend podjetnosti.
Festival dijaškega podjetništva

Festival dijaškega podjetništva

V petek se je izoblikovalo 5 ekip, ki so  tako v pičlih 54 urah  izdelale delujoči prototip, ki je pripravljen za testiranje na trgu in ga v nedeljo predstavile pred šestčlansko strokovno žirijo, ki so jo sestavljali Radko Luzar (L-tek Elektronika), Borut Potočnik (BPMC), Lovro Peterlin (Linea Directa), Nataša Tomić (META Group), Davor Padovan (StartUp Novo mesto) in Rok Habinc (S.T. Hammer Investments).

Dijaki so na Gimnaziji Novo mesto delali, spali in jedli. V soboto so se jim pridružili še mentorji, ki so dijakom svetovali na različnih področjih in jih pripravili na vprašanja, ki jim jih je žirija zastavila v nedeljo.

Strokovna komisija je kot najboljšo izbrala aplikacijo Bill Scan, ki so jo sestavljali Luka Picelj (Gimnazija Novo mesto), Katarina Živec (Gimnazija Bežigrad), Nejc Rebernjak in Darko Kušer (oba Šolski center Velenje). Dijaki so jo zasnovali tako, da bi z njeno pomočjo na telefonu shranjevali račune, garancije in podobno. Tako bi se kupec izognil nepotrebnemu shranjevanju kupov računov ter izgube le teh.

Druga najboljša je bila skupina, ki se je spoprijela z izzivom, kako povečati prepoznavnost dobrodelnega projekta Podari malico. Nagrajena pa je bila tudi aplikacija e-Skiing, ki omogoča uporabniku beleženje presmučanih kilometrov, beleženje obiskov smučišč, prav tako pa je namenjena tekmovanju o obiskih med smučarji, ki jih nagrajuje z badgi.

Mladi so sicer snovali še pametno pasjo ovratnico s QR-kodo, pod imenom PetSpace, ki bi omogočila lažje prepoznavanje izgubljenega ljubljenčka in spletno stran Colloco por loco, ki uporabnikom omogoča, da v vsakem trenutku izvedo, katere koče, kje in kdaj so na voljo za najem, za zabave in ostale priložnosti.

Namen vikenda pa ni bil samo, da mladi naredijo delujoč prototip, temveč tudi, da se naučijo podjetno razmišljati in pokazati svojo iznajdljivost, pravi mentorica podjetniškega krožka Željka Kitić.

Skupinska fotografija

Ker vsi vemo, da je vsak začetek težak, so dijakom na pomoč priskočili tudi izkušeni mentorji: Rok Jurečič, Matej Ramuta, Miha Fabjan (vsi StartUp Novo mesto), Milena Jakovljevič (Mediodrom), Sandi Lekše (Tips), Uroš Čimžar (Klaro d.o.o. in Domovanje.com), Matjaž Mrgole (Confidly), Marko Pirc in Luka Mali (Lumu), Vladimir Balukčić (eAsistent), Nina Gržinič (Fakulteta za elektrotehniko). Med njimi je bil tudi Tomaž Frelih iz Hekovnika, ki pravi, da je sicer potrebno vložiti še veliko truda in vztrajnosti, da svojo idejo uresničijo, a predvsem jim je potrebno omogočiti, da si naberejo dovolj izkušenj.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP delavnica: Facebook oglaševanje

21.09.2017 od 9:00 do 15:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

*Pomembno obvestilo* Delavnica je RAZPRODANA. S prijavo na povezavi spodaj, se lahko postavite v čakalno vrsto, v primeru, da pride do odpovedi. Če bomo zabeležili dovolj interesa, bomo delavnico ponovili v kratkem. | Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase.
Preberite več >>

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje