Festival dijaškega podjetništva

Konec vikenda, med 8. in 10. novembrom, je Podjetniški krožek Gimnazije Novo mesto, pod okriljem Janeza Gorenca in podjetniške mentorice Željke Kitić, organiziral dijaški vikend podjetnosti.
Festival dijaškega podjetništva

Festival dijaškega podjetništva

V petek se je izoblikovalo 5 ekip, ki so  tako v pičlih 54 urah  izdelale delujoči prototip, ki je pripravljen za testiranje na trgu in ga v nedeljo predstavile pred šestčlansko strokovno žirijo, ki so jo sestavljali Radko Luzar (L-tek Elektronika), Borut Potočnik (BPMC), Lovro Peterlin (Linea Directa), Nataša Tomić (META Group), Davor Padovan (StartUp Novo mesto) in Rok Habinc (S.T. Hammer Investments).

Dijaki so na Gimnaziji Novo mesto delali, spali in jedli. V soboto so se jim pridružili še mentorji, ki so dijakom svetovali na različnih področjih in jih pripravili na vprašanja, ki jim jih je žirija zastavila v nedeljo.

Strokovna komisija je kot najboljšo izbrala aplikacijo Bill Scan, ki so jo sestavljali Luka Picelj (Gimnazija Novo mesto), Katarina Živec (Gimnazija Bežigrad), Nejc Rebernjak in Darko Kušer (oba Šolski center Velenje). Dijaki so jo zasnovali tako, da bi z njeno pomočjo na telefonu shranjevali račune, garancije in podobno. Tako bi se kupec izognil nepotrebnemu shranjevanju kupov računov ter izgube le teh.

Druga najboljša je bila skupina, ki se je spoprijela z izzivom, kako povečati prepoznavnost dobrodelnega projekta Podari malico. Nagrajena pa je bila tudi aplikacija e-Skiing, ki omogoča uporabniku beleženje presmučanih kilometrov, beleženje obiskov smučišč, prav tako pa je namenjena tekmovanju o obiskih med smučarji, ki jih nagrajuje z badgi.

Mladi so sicer snovali še pametno pasjo ovratnico s QR-kodo, pod imenom PetSpace, ki bi omogočila lažje prepoznavanje izgubljenega ljubljenčka in spletno stran Colloco por loco, ki uporabnikom omogoča, da v vsakem trenutku izvedo, katere koče, kje in kdaj so na voljo za najem, za zabave in ostale priložnosti.

Namen vikenda pa ni bil samo, da mladi naredijo delujoč prototip, temveč tudi, da se naučijo podjetno razmišljati in pokazati svojo iznajdljivost, pravi mentorica podjetniškega krožka Željka Kitić.

Skupinska fotografija

Ker vsi vemo, da je vsak začetek težak, so dijakom na pomoč priskočili tudi izkušeni mentorji: Rok Jurečič, Matej Ramuta, Miha Fabjan (vsi StartUp Novo mesto), Milena Jakovljevič (Mediodrom), Sandi Lekše (Tips), Uroš Čimžar (Klaro d.o.o. in Domovanje.com), Matjaž Mrgole (Confidly), Marko Pirc in Luka Mali (Lumu), Vladimir Balukčić (eAsistent), Nina Gržinič (Fakulteta za elektrotehniko). Med njimi je bil tudi Tomaž Frelih iz Hekovnika, ki pravi, da je sicer potrebno vložiti še veliko truda in vztrajnosti, da svojo idejo uresničijo, a predvsem jim je potrebno omogočiti, da si naberejo dovolj izkušenj.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje