Fiterz: spoznavanje partnerja na sodoben način

Za 20-letno Izraelko Sapir Shpigel bi lahko rekli, da je pravi novodobni Kupid. Medtem ko je od prijateljev dobivala prošnje po urejanju zmenkov s svojimi prijateljicami, je dobila idejo za Fiterz, platformo za zmenke, ki ima lastnosti socialnega omrežja.
Fiterz: spoznavanje partnerja na sodoben način

Fiterz: spoznavanje partnerja na sodoben način

Fiterz postavlja nove mejnike v času, ko so družbena omrežja v izjemnem vzponu. Gre za mešanico platforme za zmenke in družbenega omrežja, ki po eni strani vsebuje podatke, ki smo jih delili na Facebooku, od priljubljenih filmov, pevcev, knjig, restavracij, po drugi pa izpostavlja diskretnost, ki jo omogoča baza prijateljevih prijateljev.

Ker je osnovana na bazi naših prijateljev, nimamo občutka, da gre za platformo za zmenke, in se zato ne počutimo osramočene ob prijavi. Je zabavna, moderna plaftorma, ki nudi veliko možnosti, da najdemo pravo izbiro partnerja,” razloži Sapir, ki je v Sloveniji živela kar pet let.

Kako najti gospoda pravega?

Sapir se je ideja o Fiterzu porodila ob premlevanju počitniških dni s svojimi prijatelji, v ospredju so bile seveda romantične teme: “Po koncu počitnic smo med odmorom sedeli in se pogovarjali o počitniških norostih. Zdelo se je, da so imeli vsi težave z iskanjem tiste prave osebe, vsi so govorili o groznih zmenkih in zaključkih zvez,” nato pa jo je prijatelj prosil, če mu lahko predstavi kakšno od svojih prijateljic. Navdušena nad predlogom prijatelja pa je obenem pomislila, kako težko bo najti ravno pravo prijateljico zanj. 

Nekoč na družabnih dogodkih, danes na spletu

Prav zato se Fiterz, katerega ime označuje angleška beseda fit (spadati, op.a.), osredotoča na hobije in zanimanja osebe, ker pa gre za krog prijateljev naših prijateljev, je verjetnost za zmenke, ki bi dobili oznako čiste polomije, toliko manjša. “Nič več razočaranj, nič več tujcev,” pravi Sapir.

Ravno v tem segmentu se vidi prepletanje starega načina spoznavanja in novega, ki temelji predvsem na internetnih spoznanstvih. Medtem ko so se v preteklosti, pred nastopom dobe interneta, ljudje spoznavali v resničnem življenju, na družabnih dogodkih, v krogu prijateljev, se danes srečujejo na spletu, Sapir pa je k temu dodala še možnost poznanstev prek prijateljev.

Osvajanje vzhoda

Sapirina ekipa, ki jo sestavlja še dva programerja, Rafael Vaturi in Yoav Adler, s Fiterzom, ki bo v naslednjih mesecih dobil še mobilno različico, meri predvsem na mlade. “V skladu z raziskavo ima 90 odstotkov ljudi, starih med 17 in 35 let, račun na Facebooku,” velike načrte pa kujejo tako za Slovenijo, kot tudi preostale države.

V Sloveniji si želijo Fiterz približati 200 tisoč ljudem, pozneje pa še Hrvatom, Italijanom, Avstrijcem, Francozom, Američanom in Izraelcem. “V naslednji fazi se bomo osredotočili še na bolj eksotične lokacije na vzhodu,” je dodala. 

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje