Fliiby, spletna knjižnica

Avtor — 12.12.2008
Fliiby je med slovenskimi uporabniki spleta dokaj prezrt. Osnovni koncept Fliiby-ja je podoben kot ga ima YouTube. Dejansko gre za identičen izdelek, le da na Fliibyju ne objavljajo le filmov, pač pa tudi datoteke drugih oblik.
Fliiby, spletna knjižnica

Marketinški potencial za vaše podjetje?

Vsa podjetja, ki uporabljajo splet za širjenje informacij o svojih produktih in gradnjo blagovne znamke, lahko izkoristijo tudi potenciale, ki jih ima Fliiby.

Fliiby je namreč odprt, vsakdo lahko objavlja in deli z drugimi uporabniki različne oblike datotek, tudi videi so vključeni. Obiskovalci lahko iščejo in pregledujejo datoteke, mnoge od njih si lahko ogledajo brez prenosa na osebni računalnik.

V kolikor podjetja uporabljajo tovrstne spletne servise, naj pazijo na to, da so sami lastniki vsebin, ki jih posredujejo in objavljajo širši množici.

Mnogi uporabniki tovrstnih servisov prisegajo na konkurenčne strani, naprimer Esnips in Divshare.  Najbolj obiskan je Esnips.com, ki pa ima glavnino obiskovalcev iz Indije in ZDA. Sledi mu Divshare.com, ki ima največji delež obiskovalcev iz ZDA in Irana. Fliiby še zdaleč ni tako obiskan kot prva dva, obiskovalci pa prihajajo v največjem delu iz ZDA, Indije in Velike Britanije. 

Fliiby naj bi bil bolj ugledna domena kot Esnips, zato je njegova uporaba varnejša.