Flip IT: celovita računalniška storitev za pisarno

Avtor — 26.11.2010

Virtu, hčerinsko podjetje znamke NIL, že dalj časa trži najem IT infrastrukture. Storitev je zanimiva predvsem za mala in srednje velika podjetja. Gre za celovit paket računalniške opreme za podjetja, ki se drži gesla: “Vi skrbite za vaš posel, Flip IT skrbi za vaš IT.”

Flip IT: celovita računalniška storitev za pisarno

Storitev Flip IT vam omogoča, da se zbrano posvečate svoji osnovni dejavnosti.

Celovita storitev Flip IT temelji na novem in zelo naprednem konceptu računalništva v oblaku. Vključuje vso računalniško in programsko opremo, spletno povezavo, e-pošto ter bistveno cenejšo telefonijo z internetnim protokolom. Z najemom virtualne pisarne stranke pridobijo poceni in izjemno prilagodljivo storitev. Z njenim vzdrževanjem ni stroškov, je cenovno ugodna in podjetju omogoča, da prihrani znatna sredstva, ki bi sicer bila namenjena vzdrževanju lastne IT infrastrukture, kar za mala in srednja podjetja še zdaleč ni zanemarljivega pomena.

Storitev hkrati omogoča, da se najeta infrastruktura prilagaja potrebam poslovanja. To je še posebej zanimivo za podjetja, ki so v času gospodarske krize zelo izpostavljena in posledično ne vedo točno, kakšne bodo njihove potrebe jutri. Če se število zaposlenih zmanjša, podjetje del najete opreme vrne, v primeru novih delovnih mest pa je novo opremo mogoče zagotoviti že s telefonskim klicem.

Delovanje storitve Flip IT so v praksi preverili v uredništvu revije Sistem. Z namestitvijo ni bilo nikakršnih težav, saj jo vedno opravijo pri ponudniku. Paket, ki so ga izbrali, je vseboval kompaktnega odjemalca s tipkovnico in z miško, zaslon, IP telefon in usmerjevalnik. Vse, kar poleg najete opreme potrebuje uporabnik, je kakovostna povezava do interneta. IP telefonija je med preizkusom delovala brez težav. Uporabnik lahko uporablja telefonsko številko, ki jo zagotovi ponudnik, lahko pa tudi zahteva prenos obstoječe številke.

Virtualno delovno okolje, ki so ga testirali, je imelo nameščen operacijski sistem Windows XP. Uporabnik se v takšno okolje prijavi s pomočjo programske opreme VMware, nameščene na odjemalcu. V uredništvu so med testiranjem uporabljali zelo hitro internetno povezavo in sploh niso opazili, da delo opravljajo s pomočjo virtualnega računalnika, saj so stvari delovale, kot če bi sedeli za fizičnim računalnikom.

Podjetje Virtu storitev Flip IP ponuja v obliki mesečne naročnine že od 30 evrov na mesec. Elementi storitve se izbirajo za vsako stranko posebej, pri čemer uporabniki lahko dobijo v uporabo:

  • strojno opremo (odjemalec z miško in s tipkovnico, monitor, telefon, tiskalnik, strežnik, mrežna oprema),
  • programsko opremo (MS Windows, MS office, Open Office, SQL server, CRM aplikacija, Visio, oblikovna orodja Expression …),
  • storitve (internet, IP telefonija, poštni predali, spletna stran z gostovanjem, varno arhiviranje podatkov, gostovanje strežnika, vzdrževanje in posodobitve, pomoč uporabnikom …).

Viri:


Oznake: , ,