Friendster, Bebo in LinkedIn po stopinjah Facebooka

Facebook je bil prvi, ki je omogočil zunanjim razvijalcem delo na svoji platformi. Poteza se je izkazala za uspešno, zato ni nič nenavadnega, da so se nekatere ostale družabne mreže odločile za podoben korak.
Friendster, Bebo in LinkedIn po stopinjah Facebooka

Ali bosta Friendster in Bebo uspela prepričati katerega izmed Facebook-ovih uporabnikov?

Bebo in Friendster sta se danes pridružila mreži LinkedIn, ki je že pred dnevi omogočila razvijanje aplikacij tretjim osebam. S tem želijo lastniki stimulirati svoje uporabnike, jih več časa zadržati na spletišču, jim ponuditi storitve, ki si jih sami morda ne bi nikoli uspeli zamisliti in nenazadnje, s tem pridobiti pogajalsko prednost pri oglaševalcih.

Facebook je skupaj z najetimi razvijalci do sedaj uporabnikom ponudil že skoraj 11.000 aplikacij, ki si jih lahko dodajo k svojemu profilu. Nekaj manj kot 100 razvijalcev si je s tem delom zagotovilo dostojno mesečno plačilo, vendar je ta številka v primerjavi s pričakovano prenizka. Aplikacije kot sta iLike in RockYou´s Superwall sta pridobili milijone Facebook-ovih uporabnikov, avtorji aplikacij pa že razmišljajo, kako bi jih bolje monetizirali.

Vir: VentureBeat

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje