Friendster, Bebo in LinkedIn po stopinjah Facebooka

Facebook je bil prvi, ki je omogočil zunanjim razvijalcem delo na svoji platformi. Poteza se je izkazala za uspešno, zato ni nič nenavadnega, da so se nekatere ostale družabne mreže odločile za podoben korak.
Friendster, Bebo in LinkedIn po stopinjah Facebooka

Ali bosta Friendster in Bebo uspela prepričati katerega izmed Facebook-ovih uporabnikov?

Bebo in Friendster sta se danes pridružila mreži LinkedIn, ki je že pred dnevi omogočila razvijanje aplikacij tretjim osebam. S tem želijo lastniki stimulirati svoje uporabnike, jih več časa zadržati na spletišču, jim ponuditi storitve, ki si jih sami morda ne bi nikoli uspeli zamisliti in nenazadnje, s tem pridobiti pogajalsko prednost pri oglaševalcih.

Facebook je skupaj z najetimi razvijalci do sedaj uporabnikom ponudil že skoraj 11.000 aplikacij, ki si jih lahko dodajo k svojemu profilu. Nekaj manj kot 100 razvijalcev si je s tem delom zagotovilo dostojno mesečno plačilo, vendar je ta številka v primerjavi s pričakovano prenizka. Aplikacije kot sta iLike in RockYou´s Superwall sta pridobili milijone Facebook-ovih uporabnikov, avtorji aplikacij pa že razmišljajo, kako bi jih bolje monetizirali.

Vir: VentureBeat