Fylet in SMARThousekeeping navdušila Bolgare

Avtor — 29.01.2013
Na zaključnem dogodku konec tedna, na katerem bo bolgarski podjetniški pospeševalnik LAUNCHub izmed 12 finalistov iskal startupe, v katere bo vložil svoja denarna sredstva, bomo pesti držali tudi za dve slovenski startup podjetji - Fylet in SMARThousekeeping!
Fylet in SMARThousekeeping navdušila Bolgare

Fylet in SMARThousekeeping navdušila Bolgare (Vir slike: LAUNCHub.com)

LAUNCHub je bolgarski podjetniški pospeševalec s pestrim seznamom mentorjev in investitorjev, ki iščejo predvsem startup podjetja iz področja informacijsko-komunikacijske tehnologije, in sicer se osredotočajo na podjetja iz območja Bolgarije in okolice.

V startup podjetje ponavadi vložijo od 30 tisoč do 200 tisoč evrov, s čimer pospešijo razvoj samega podjetja, dodelijo pa jim tudi izkušene mentorje, ki poskrbijo, da s kar najboljšimi nasveti glede poslovanja in razvoja produktov podjetju še dodatno pomagajo.

Tokrat LAUNCHub išče nova startup podjetja, v katera bi lahko investiral do 30 tisoč evrov denarnih sredstev. V bolgarski podjetniški pospeševalnik se je letos prijavilo 221 ekip, do sedaj pa so že izbrali 16 ekip, ki se bodo lahko udeležile t.i. podaljšanega vikenda (ang. Long Weekend) in s tem sodelovale v končnem izboru. Podaljšani vikend bo potekal že ta konec tedna, in sicer od četrtka, 31. januarja, do nedelje, 3. februarja, v prestolnici Bolgarije – v Sofiji.

Ekipe bodo v tem vikendu poskušale kar najbolje izpiliti svojo “pitch” prezentacijo, pri čemer jim bodo v pomoč mentorji in svetovalci iz pospeševalnika LAUNCHub. Na koncu pa bo nastopil veliki finale – na t.i. dan izziva (ang. “Challenge Day“) bodo podjetja svoj produkt morala predstaviti pred investicijsko komisijo, ki se bo odločila, ali je podjetje zares vredno investicije. Izbrana podjetja se bodo tudi avtomatično uvrstila v nadaljevalni pospeševalni program. Izbranih 16 ekip prihaja iz 10 držav sveta, med finalisti pa sta kar dve slovenski!

Fylet

Fylet je izdelek, ki uporabnikom omogoča neposreden prenos fotografij med telefonom in računalnikom. Njegova prednost je v tem, da za prenos fotografij ne potrebujemo kablov, kartic ali oblaka, s čimer je poskrbljeno za zasebnost in varnost fotografij. Produkt Fylet je pred kratkim doživel velik uspeh – zmagali so na tekmovanju TSstartup in prejeli 20 tisoč evrov nagrade!

SMARThousekeeping

SMARThousekeeping je produkt, ki omogoča optimizacijo stroškov in olajša upravljanje lastnikom hotelov, saj omogoča delegiranje nalog, nadzorovanje in olajša sodelovanje med zaposlenimi. Gre za izdelek, s katerim je podjetje nedolgo nazaj prejelo nagrado na tekmovanju start:Cloud in odpotovalo v Silicijevo dolino v organizaciji Zavoda Hekovnik v okviru programa BoundBreaker.

Držimo pesti za uspešno pridobitev investicije obeh startupov!

Vir: LAUNCHub in TSstartup

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!


Oznake: , , , , ,