Gates ni več najbogatejši Zemljan

Kot se že nekaj časa šušlja, Bill Gates je izgubil prestol najbogatejšega prebivalce našega planeta, poroča Forbes.
Gates ni več najbogatejši Zemljan

Forbes

Prehitel ga je Warren Buffett, ki mu je v zadnjem letu svoje bogastvo uspelo povečati za 10 milijard ameriških dolarjev, na 62 milijard. To mu je uspelo predvsem po zaslugi 25 odstotne rasti podjetja Berkshire Hathaway.

Buffett je sicer svojo kariero začel kot raznašalec časopisov, kasneje pa je študiral na univerzi Kolumbija. Zgoraj omenjeno podjetje je kupil že leta 1965, sprva je bilo le tekstilno podjetje. Danes to isto podjetje investira na področje zavarovanj, draguljarstva, hrane ter še na drugih področjih.

Je dober prijatelj Billa Gatesa in največji podpornik Gatesove dobrodelne organizacije, kateri je daroval za (takrat) 31 milijard dolarjev delnic svojega podjetja. 

Drugi najbogatejši prebivalec našega planeta je Mehičan Carlos Slim Helu. Pod palcem ima okoli 60 milijard ameriških dolarjev, svoje bogastvo pa je začel ustvarjati leta 1990, z nakupom mehiškega telekomunikacijskega podjetja v obdobju privatizacije. Tudi on je zelo dejaven na humanitarnem področju. Daroval je že skoraj 7 milijard dolarjev projektom za izobraževanje in izboljšanje zdravstva.

Tretji je naš stari znanec Bill Gates, njegovo premoženje je trenutno vredno okoli 58 milijard ameriških zelencev. Razlog za padec na tretje mesto je Yahoo. Ker nakup tega podjetja ni uspel, so Microsoftove delnice posledično padle za 15 odstotkov, kar pomeni nekaj milijard, ki Gatesa ločijo od prvega mesta. Letos mineva že 33 let od ustanovitve Microsofta, Gates pa napoveduje, da se podjetju obetajo dobri časi, saj bo naslednjih 10 let zelo pestrih na področju programske opreme.

Naslednja imena na lestvici so nekoliko manj znana, na 15 mestu je Rus Roman Abramovič z 41 milijardami dolarjev.

Zanimivo je, da sta med prvimi 10 le še dva Američana, kar štirje Indijci, ostali pa prihajajo iz Švedske, Nemčije, Rusije in Mehike.

Lestvico vseh 1062 milijarderjev si lahko ogledate na tej povezavi.

Vir: Forbes

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje