Gates ni več najbogatejši Zemljan

Kot se že nekaj časa šušlja, Bill Gates je izgubil prestol najbogatejšega prebivalce našega planeta, poroča Forbes.
Gates ni več najbogatejši Zemljan

Forbes

Prehitel ga je Warren Buffett, ki mu je v zadnjem letu svoje bogastvo uspelo povečati za 10 milijard ameriških dolarjev, na 62 milijard. To mu je uspelo predvsem po zaslugi 25 odstotne rasti podjetja Berkshire Hathaway.

Buffett je sicer svojo kariero začel kot raznašalec časopisov, kasneje pa je študiral na univerzi Kolumbija. Zgoraj omenjeno podjetje je kupil že leta 1965, sprva je bilo le tekstilno podjetje. Danes to isto podjetje investira na področje zavarovanj, draguljarstva, hrane ter še na drugih področjih.

Je dober prijatelj Billa Gatesa in največji podpornik Gatesove dobrodelne organizacije, kateri je daroval za (takrat) 31 milijard dolarjev delnic svojega podjetja. 

Drugi najbogatejši prebivalec našega planeta je Mehičan Carlos Slim Helu. Pod palcem ima okoli 60 milijard ameriških dolarjev, svoje bogastvo pa je začel ustvarjati leta 1990, z nakupom mehiškega telekomunikacijskega podjetja v obdobju privatizacije. Tudi on je zelo dejaven na humanitarnem področju. Daroval je že skoraj 7 milijard dolarjev projektom za izobraževanje in izboljšanje zdravstva.

Tretji je naš stari znanec Bill Gates, njegovo premoženje je trenutno vredno okoli 58 milijard ameriških zelencev. Razlog za padec na tretje mesto je Yahoo. Ker nakup tega podjetja ni uspel, so Microsoftove delnice posledično padle za 15 odstotkov, kar pomeni nekaj milijard, ki Gatesa ločijo od prvega mesta. Letos mineva že 33 let od ustanovitve Microsofta, Gates pa napoveduje, da se podjetju obetajo dobri časi, saj bo naslednjih 10 let zelo pestrih na področju programske opreme.

Naslednja imena na lestvici so nekoliko manj znana, na 15 mestu je Rus Roman Abramovič z 41 milijardami dolarjev.

Zanimivo je, da sta med prvimi 10 le še dva Američana, kar štirje Indijci, ostali pa prihajajo iz Švedske, Nemčije, Rusije in Mehike.

Lestvico vseh 1062 milijarderjev si lahko ogledate na tej povezavi.

Vir: Forbes

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje