Genialis in OpenProf.com sprejeta v TechPeaks

Slovenski startup podjetniki so znova dokazali, da majhnost naše države ni in ne sme predstavljati oviro pri zasledovanju poslovnih ciljev v tujini. V kadrovsko-podjetniški pospeševalnik v Trentu so bili namreč sprejeti trije člani ekipe Genialis in en član ekipe OpenProf.com.
Genialis in OpenProf.com sprejeta v TechPeaks

Genialis in OpenProf.com sprejeta v TechPeaks. (Vir slike: TechPeaks)

Za sprejem v kadrovsko-podjetniški pospeševalnik v Trentu je bilo prijavljenih 619 podjetnikov z vsega sveta, izbranih pa jih je bilo 72. Vodja ekipe OpenProf.com, Matej Posinković, je svoja pričakovanja opisal tako: “Od udeležbe v pospeševalniku TechPeaks si obetamo predvsem pomoč pri vstopanju na italijansko tržišče in mreženju z morebitnimi investitorji. Veseli pa bomo tudi novih članov v ekipi.” Vodja ekipe Genialis pa je povedal: “Obetamo si predvsem pomoč pri navezovanju stikov z novimi strankami iz severnoitalijanske regije, poleg tega se veselimo novih potencialnih sodelavcev in sistematičnega pristopa k razvoju podjetja.«

Program TechPeaks

TechPeaks se posveča predvsem posameznikom in ekipam ter njihovim znanjem, talentom in močni želji po uspehu na globalnem trgu z IT startup podjetjem.

Program ponuja vsem izbranim posameznikom in ekipam izkušene mentorje s celega sveta, ki ekipe vodijo in jim posredujejo bogato mrežo kontaktov. Vsi udeleženci programa TechPeaks pa poleg mentorstva prejmejo tudi brezplačno nastanitev, brezplačno delovno okolje in mesečno žepnino.

V prvih dveh tednih programa se ocenjujejo poslovne ideje. V tem času se posamezniki in skupine tudi združujejo, in sicer z namenom ustvariti startup podjetniško ekipo s celovitim znanjem in spretnostmi. Po prvih dveh tednih ekipe pričnejo svoje poslovne ideje predstavljati privatnim investitorjem za pridobitev nelastniških investicij v obliki štipendije v višini 25.000 EUR. V naslednjih mesecih nato z ekipami tesno sodelujejo mentorji z namenom, da ekipe izpilijo svoje poslovne ideje, ki jih nato na koncu programa predstavijo globalnim investitorjem.

OpenProf.com

Startup podjetje Openprof.com sodi med največje izobraževalne portale v Sloveniji. S ponudbo razvejane in hitrorastoče baze učnih gradiv nudi podporo pri samostojnem učenju. S ponudbo največje baze zasebnih učiteljev v Sloveniji pa platforma omogoča stik med ponudniki znanja in iskalci tega. Pri OpenProf.com se niso omejili zgolj na Slovenijo, pred mesecem dni so namreč vstopil tudi na italijanski trg in s tem storili prvi korak na poti globalizacije.

Genialis

Poslanstvo startup podjetja Genialis je, da razkrijejo skrite potenciale vaših podatkov. Ekipa razvija visokotehnološko programsko opremo s področja bioinformatike, znanje in izkušnje pa črpajo iz Laboratorija za bioinformatiko Fakultete za računalništvo in informatiko na Univerzi v Ljubljani.

Vir: techpeaks.eu, gazela.dnevnik.si, si.openprof.com, genialis.si

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje