Glasbene prireditve so priložnost za podjetje

Richard Branson, ustanovitelj uspešnih podjetij in blagovnih znamk, kot so Virgin Atlantic Airways, Virgin Mobile in Virgin Australia, je glasbo vedno uporabljal kot del marketinga za svoje produkte in storitve. Na podoben način lahko tudi vi izboljšate prepoznavnost vašega podjetja.
Glasbene prireditve so priložnost za podjetje

Glasbene prireditve kot priložnost za podjetje (Vir slike: virgin.com)

Richard Branson je glasbo že od nekdaj vključeval v svoje življenje in še danes veliko časa posveti organizaciji različnih glasbenih prireditev v okviru svojih podjetij.

Svoj prvi glasbeni festival je organiziral že daljnega leta 1996. Danes V festival, kot ga je poimenoval, velja za tradicionalni dogodek, ki se ga v Veliki Britaniji udeleži na tisoče obiskovalcev. Poleg omenjenega Branson vsako leto organizira še festival FreeFest v Združenih državah Amerike ter različne glasbene dogodke v Južni Ameriki in drugod po svetu. 

Kaj pravzaprav Branson pridobi z organizacijo tovrstnih prireditev? Kot pravi, so prednosti, ki jih pridobijo njegova podjetja in blagovne znamke ogromne. Tudi ostalim podjetnikom priporoča ukvarjanje z glasbenimi festivali. Za vse, ki nameravajo to početi, ima tri nasvete:

Naj bodo vaše glasbene prireditve unikatne

Poskrbite, da se bodo vaših glasbenih festivalov udeležile množice obiskovalcev. To lahko dosežete z dobro ponudbo nastopajočih, ki so priljubljeni, veliko pa k temu pripomore tudi namen same prireditve – dobrodelni koncert z zbiranjem denarnih sredstev za revne otroke bo gotovo privabil vse ozaveščene prebivalce iz bližnje okolice.  

K veliki udeležbi pripomore tudi unikatnost. Branson je namreč V festival zastavil nekoliko drugače kot ostali – namesto, da bi na prizorišču postavil zgolj en oder z določeno zvrstjo glasbe, je na različnih lokacijah v istem parku postavil kar dva odra in na ta način privabil ljubitelje različnih glasbenih zvrsti – nastopajoči na prvem odru so gledalce zabavali v soboto, tisti z drugega odra pa v nedeljo.

Na oder povabite zvezdnike

Velike zvezde na vašem odru bi gotovo privabile na tisoče in tisoče obiskovalcev, toda velikokrat se zgodi, da si njihovega nastopa zaradi premalo denarnih sredstev, namenjenih za izvedbo festivala, ne moremo privoščiti. V tem primeru jih lahko poskušamo prepričati tako, da jim ponudimo razloge, zakaj na vašem festivalu ne smejo manjkati in v kolikor se bodo z vami strinjali, bodo morda nekoliko znižali svoje zahteve glede plačila. 

K organizaciji prireditve povabite svoje stranke

Organizacija prireditve naj poteka v običajnem delovnem času vaših zaposlenih, k postopku organizacije pa lahko vključite tudi svoje stranke in ostale. Resda bo tovrstno početje zahtevalo nekoliko več denarnih sredstev in boljšo organizacijo, ampak rezultati vas lahko osupnejo – morda boste pri tem dobili kakšno novo zamisel, ki jo boste lahko uporabili kot izboljšavo vaših poslovnih procesov, v vsakem primeru pa boste s trudom navdušili svoje stranke, ki bodo morda postale vaš oboževalec.

Vir: Virgin.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje