Glasbene prireditve so priložnost za podjetje

Avtor — 10.09.2013
Richard Branson, ustanovitelj uspešnih podjetij in blagovnih znamk, kot so Virgin Atlantic Airways, Virgin Mobile in Virgin Australia, je glasbo vedno uporabljal kot del marketinga za svoje produkte in storitve. Na podoben način lahko tudi vi izboljšate prepoznavnost vašega podjetja.
Glasbene prireditve so priložnost za podjetje

Glasbene prireditve kot priložnost za podjetje (Vir slike: virgin.com)

Richard Branson je glasbo že od nekdaj vključeval v svoje življenje in še danes veliko časa posveti organizaciji različnih glasbenih prireditev v okviru svojih podjetij.

Svoj prvi glasbeni festival je organiziral že daljnega leta 1996. Danes V festival, kot ga je poimenoval, velja za tradicionalni dogodek, ki se ga v Veliki Britaniji udeleži na tisoče obiskovalcev. Poleg omenjenega Branson vsako leto organizira še festival FreeFest v Združenih državah Amerike ter različne glasbene dogodke v Južni Ameriki in drugod po svetu. 

Kaj pravzaprav Branson pridobi z organizacijo tovrstnih prireditev? Kot pravi, so prednosti, ki jih pridobijo njegova podjetja in blagovne znamke ogromne. Tudi ostalim podjetnikom priporoča ukvarjanje z glasbenimi festivali. Za vse, ki nameravajo to početi, ima tri nasvete:

Naj bodo vaše glasbene prireditve unikatne

Poskrbite, da se bodo vaših glasbenih festivalov udeležile množice obiskovalcev. To lahko dosežete z dobro ponudbo nastopajočih, ki so priljubljeni, veliko pa k temu pripomore tudi namen same prireditve – dobrodelni koncert z zbiranjem denarnih sredstev za revne otroke bo gotovo privabil vse ozaveščene prebivalce iz bližnje okolice.  

K veliki udeležbi pripomore tudi unikatnost. Branson je namreč V festival zastavil nekoliko drugače kot ostali – namesto, da bi na prizorišču postavil zgolj en oder z določeno zvrstjo glasbe, je na različnih lokacijah v istem parku postavil kar dva odra in na ta način privabil ljubitelje različnih glasbenih zvrsti – nastopajoči na prvem odru so gledalce zabavali v soboto, tisti z drugega odra pa v nedeljo.

Na oder povabite zvezdnike

Velike zvezde na vašem odru bi gotovo privabile na tisoče in tisoče obiskovalcev, toda velikokrat se zgodi, da si njihovega nastopa zaradi premalo denarnih sredstev, namenjenih za izvedbo festivala, ne moremo privoščiti. V tem primeru jih lahko poskušamo prepričati tako, da jim ponudimo razloge, zakaj na vašem festivalu ne smejo manjkati in v kolikor se bodo z vami strinjali, bodo morda nekoliko znižali svoje zahteve glede plačila. 

K organizaciji prireditve povabite svoje stranke

Organizacija prireditve naj poteka v običajnem delovnem času vaših zaposlenih, k postopku organizacije pa lahko vključite tudi svoje stranke in ostale. Resda bo tovrstno početje zahtevalo nekoliko več denarnih sredstev in boljšo organizacijo, ampak rezultati vas lahko osupnejo – morda boste pri tem dobili kakšno novo zamisel, ki jo boste lahko uporabili kot izboljšavo vaših poslovnih procesov, v vsakem primeru pa boste s trudom navdušili svoje stranke, ki bodo morda postale vaš oboževalec.

Vir: Virgin.com

Oznake: , , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

MP dogodek: Facebook oglaševanje

MP dogodek: Facebook oglaševanje

Facebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje