Glasbene prireditve so priložnost za podjetje

Richard Branson, ustanovitelj uspešnih podjetij in blagovnih znamk, kot so Virgin Atlantic Airways, Virgin Mobile in Virgin Australia, je glasbo vedno uporabljal kot del marketinga za svoje produkte in storitve. Na podoben način lahko tudi vi izboljšate prepoznavnost vašega podjetja.
Glasbene prireditve so priložnost za podjetje

Glasbene prireditve kot priložnost za podjetje (Vir slike: virgin.com)

Richard Branson je glasbo že od nekdaj vključeval v svoje življenje in še danes veliko časa posveti organizaciji različnih glasbenih prireditev v okviru svojih podjetij.

Svoj prvi glasbeni festival je organiziral že daljnega leta 1996. Danes V festival, kot ga je poimenoval, velja za tradicionalni dogodek, ki se ga v Veliki Britaniji udeleži na tisoče obiskovalcev. Poleg omenjenega Branson vsako leto organizira še festival FreeFest v Združenih državah Amerike ter različne glasbene dogodke v Južni Ameriki in drugod po svetu. 

Kaj pravzaprav Branson pridobi z organizacijo tovrstnih prireditev? Kot pravi, so prednosti, ki jih pridobijo njegova podjetja in blagovne znamke ogromne. Tudi ostalim podjetnikom priporoča ukvarjanje z glasbenimi festivali. Za vse, ki nameravajo to početi, ima tri nasvete:

Naj bodo vaše glasbene prireditve unikatne

Poskrbite, da se bodo vaših glasbenih festivalov udeležile množice obiskovalcev. To lahko dosežete z dobro ponudbo nastopajočih, ki so priljubljeni, veliko pa k temu pripomore tudi namen same prireditve – dobrodelni koncert z zbiranjem denarnih sredstev za revne otroke bo gotovo privabil vse ozaveščene prebivalce iz bližnje okolice.  

K veliki udeležbi pripomore tudi unikatnost. Branson je namreč V festival zastavil nekoliko drugače kot ostali – namesto, da bi na prizorišču postavil zgolj en oder z določeno zvrstjo glasbe, je na različnih lokacijah v istem parku postavil kar dva odra in na ta način privabil ljubitelje različnih glasbenih zvrsti – nastopajoči na prvem odru so gledalce zabavali v soboto, tisti z drugega odra pa v nedeljo.

Na oder povabite zvezdnike

Velike zvezde na vašem odru bi gotovo privabile na tisoče in tisoče obiskovalcev, toda velikokrat se zgodi, da si njihovega nastopa zaradi premalo denarnih sredstev, namenjenih za izvedbo festivala, ne moremo privoščiti. V tem primeru jih lahko poskušamo prepričati tako, da jim ponudimo razloge, zakaj na vašem festivalu ne smejo manjkati in v kolikor se bodo z vami strinjali, bodo morda nekoliko znižali svoje zahteve glede plačila. 

K organizaciji prireditve povabite svoje stranke

Organizacija prireditve naj poteka v običajnem delovnem času vaših zaposlenih, k postopku organizacije pa lahko vključite tudi svoje stranke in ostale. Resda bo tovrstno početje zahtevalo nekoliko več denarnih sredstev in boljšo organizacijo, ampak rezultati vas lahko osupnejo – morda boste pri tem dobili kakšno novo zamisel, ki jo boste lahko uporabili kot izboljšavo vaših poslovnih procesov, v vsakem primeru pa boste s trudom navdušili svoje stranke, ki bodo morda postale vaš oboževalec.

Vir: Virgin.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje