Gmail v ZDA le prehitel AOL Email

Avtor Nejc Krumpačnik — 18.08.2009
Komentiraj!
Google je pred dobrim mesecem naznanil, da bo iz nekaterih aplikacij končno odstranil »beta« označbe, kar velja tudi za Gmail, ki je sedaj tretja največja spletna poštna storitev v Združenih državah Amerike.

Že julija je Gmailu s 37 milijoni unikatnih obiskovalcev uspelo prehiteti AOL Email s 36,4 milijona unikatnimi obiskovalci. Nekoliko več, 47 milijonov, si jih lasti Windows Live Hotmail, medtem ko na prvem mestu še naprej neovirano kraljuje Yahoo Mail, ki mu na svojo stran mesečno uspe privabiti kar 106 milijonov unikatnih obiskovalcev.

Na začetku leta je kazalo, da bo Google potreboval vsaj dve leti, da bo dohitel najbližje rivale, vendar mu je uspelo delež obiskovalcev povečati za kar 25 odstotkov, medtem ko je v enakem času AOL-u podpora padla za 22 odstotkov. Hotmail je pridobil le 8 odstotkov obiskovalcev, Yahoo pa je bil na tem področju nekoliko uspešnejši, saj je delež unikatnih obiskovalcev povečal za 16 odstotkov.

Eden izmed glavnih Gmailov adutov je vedno bila možnost shranjevanja navidezno brezmejnih količin podatkov. Le upamo lahko, da se v prihodnosti to ne bo spremenilo.

 

Vir: TechCrunch

Prijavi se na e-novice!