Google in YouTube se še vedno mučita s podrobnostmi

Čeprav je že skoraj pol leta odkar je velikan Google kupil stran YouTube še vedno ostaja nekaj malenkosti, s katerimi je še veliko dela. Največja ovira so seveda licence do nekaterih vsebin.
Google in YouTube se še vedno mučita s podrobnostmi

Logo, ki ga vedno več videvamo po internetu.

Stran SFGate je objavila dober članek o problemih, ki pestijo YouTube in njegovega lastnika, Google. Čeprav je slednji podpisal več kot tisoč sporazumov, da bo na internet dodal, klasične televizijske oddaje in različne športne tekme, je pod vedno večjim pritiskom iz strani Hollywooda zaradi illegalnih vsebin, ki jih dodajajo uporabniki. YouTube ima tudi vedno več tekmovalcev, kakršna sta zelo zanimiva Joost in Daily Motion (prvi je zaenkrat v fazi preizkušanja, tako da potrebujemo povabilo, da ga uporabljamo). Google in YouTube pa še vedno ne vesta kako natančno profitirati iz ogromne količine video posnetkov.

Kljub začetnim težavam velja mnenje, da je še prezgodaj za oceno, ali se je Googleu izplačala visoka cena za YouTube. S podporo velikana ima slednji bistveno večje možnosti za uspeh, saj je vedno več običajnih televizijskih studijev interesiranih za sodelovanje.

Tudi angleški BBC je že potrdil sodelovanje z YouTube-om… in kaj to pomeni? TOP GEAR! Komaj čakamo.

Vir: SFGate

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

01.03.2018 od 16:00 do 10.03.2017 16:00
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje