Google in YouTube se še vedno mučita s podrobnostmi

Avtor — 06.03.2007
Čeprav je že skoraj pol leta odkar je velikan Google kupil stran YouTube še vedno ostaja nekaj malenkosti, s katerimi je še veliko dela. Največja ovira so seveda licence do nekaterih vsebin.
Google in YouTube se še vedno mučita s podrobnostmi

Logo, ki ga vedno več videvamo po internetu.

Stran SFGate je objavila dober članek o problemih, ki pestijo YouTube in njegovega lastnika, Google. Čeprav je slednji podpisal več kot tisoč sporazumov, da bo na internet dodal, klasične televizijske oddaje in različne športne tekme, je pod vedno večjim pritiskom iz strani Hollywooda zaradi illegalnih vsebin, ki jih dodajajo uporabniki. YouTube ima tudi vedno več tekmovalcev, kakršna sta zelo zanimiva Joost in Daily Motion (prvi je zaenkrat v fazi preizkušanja, tako da potrebujemo povabilo, da ga uporabljamo). Google in YouTube pa še vedno ne vesta kako natančno profitirati iz ogromne količine video posnetkov.

Kljub začetnim težavam velja mnenje, da je še prezgodaj za oceno, ali se je Googleu izplačala visoka cena za YouTube. S podporo velikana ima slednji bistveno večje možnosti za uspeh, saj je vedno več običajnih televizijskih studijev interesiranih za sodelovanje.

Tudi angleški BBC je že potrdil sodelovanje z YouTube-om… in kaj to pomeni? TOP GEAR! Komaj čakamo.

Vir: SFGate

Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje