Google blizu podpisa pogodbe z Dish Network. Le govorice?

Avtor — 12.03.2007
Dish Network je drugi največji ponudnik satelitske televizije v ZDA, Google pa bi z vstopom na televizijski oglaševalski trg še povečal svoje meje poslovanja.
Google blizu podpisa pogodbe z Dish Network. Le govorice?

Google v lovu za tv gledalci

Google špekulacij o pogodbi z Dish Network še ni uradno potrdil, kljub temu bi bil korak dokaj logična poteza. Trg televizijskega oglaševanja je namreč večji in donosnejši od spletnega.

Google bi oglase predvajal glede na televizijski program in profil gledalcev, ter se tako uspešneje približal ciljnim gledalcem. Prva testiranja je Google opravil v sodelovanju s podjetjem Astound Broadband, ponudnikom kabelske televizije v Kaliforniji.

Tako pri satelitski kot pri kabelski televiziji bo Google vnaprej odkupil oglasni prostor ter naknadno objavil oglasna sporočila, posredovana s strani njihovih partnerjev.

Google se bo v primeru dogovorjenega posla zagotovo srečal z vse pogostejšimi vprašanji o zasebnosti. Ni še znano, kako bodo pri podjetju oblikovali direktne oglase, ne da bi pri iskanju informacij vdrli v zasebnost gospodinjstev.

Morda pa bo spletnemu gigantu uspelo pridobiti dovoljenje s strani uporabnikov in na podlagi njihovih želja ter navad lažje oblikovati primerne oglase?

Vir: VentureBeat

Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

MP dogodek: Facebook oglaševanje

MP dogodek: Facebook oglaševanje

Facebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje