Google blizu podpisa pogodbe z Dish Network. Le govorice?

Dish Network je drugi največji ponudnik satelitske televizije v ZDA, Google pa bi z vstopom na televizijski oglaševalski trg še povečal svoje meje poslovanja.
Google blizu podpisa pogodbe z Dish Network. Le govorice?

Google v lovu za tv gledalci

Google špekulacij o pogodbi z Dish Network še ni uradno potrdil, kljub temu bi bil korak dokaj logična poteza. Trg televizijskega oglaševanja je namreč večji in donosnejši od spletnega.

Google bi oglase predvajal glede na televizijski program in profil gledalcev, ter se tako uspešneje približal ciljnim gledalcem. Prva testiranja je Google opravil v sodelovanju s podjetjem Astound Broadband, ponudnikom kabelske televizije v Kaliforniji.

Tako pri satelitski kot pri kabelski televiziji bo Google vnaprej odkupil oglasni prostor ter naknadno objavil oglasna sporočila, posredovana s strani njihovih partnerjev.

Google se bo v primeru dogovorjenega posla zagotovo srečal z vse pogostejšimi vprašanji o zasebnosti. Ni še znano, kako bodo pri podjetju oblikovali direktne oglase, ne da bi pri iskanju informacij vdrli v zasebnost gospodinjstev.

Morda pa bo spletnemu gigantu uspelo pridobiti dovoljenje s strani uporabnikov in na podlagi njihovih želja ter navad lažje oblikovati primerne oglase?

Vir: VentureBeat

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje