Google bo sodeloval z AdMobom

Avtor — 16.11.2009
Google je naznanil, da je pod svoje okrilje pridobil še AdMob, mobilno oglaševalsko platformo, ki je še posebej priljubljena na telefonih iPhone. Google je s to potezo sicer zapravil 750 milijonov dolarjev.
Google bo sodeloval z AdMobom

Google bo intezivneje oglaševal na mobilnih telefonih (slika: techcrunch.com).

To je velika zmaga tudi za prve investitorje v podjetje, med katerimi je potrebno izpostaviti Sequoia Capital in Accel Partners (Zagotovo izjemen dan za Accel, ki je investiral tudi v Playfish, s katerim je ravno začelo sodelovati podjetje EA). Med zadnjimi investitorji pa sta se znašla DFJ in Northgate Capital. 

Pri AdMob so seveda zelo zadovoljni, da bodo v prihodnosti sodelovali z velikanom kot je Google. Slednji so poslovni dogovor naznanili tudi na svojem blogu, kjer so izpostavili dramatičen porast, ki ga vidijo v mobilnem iskanju in uporabi aplikacij. Google je postavil tudi spletno stran, na kateri bo pojasnil ugodnosti in prednosti sodelovanja s podjetjem AdMob, predstavil pa bo tudi podrobnosti o izjemno hitri porasti mobilnega oglaševanja, ki je sicer še vedno le v povojih. 

 

Vir: TechCrunch

Oznake:
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje