Google Earth rešuje misterij letalske nesreče

Google Earth, Google Latitude in mnoge druge tehnologije, ki jih v času hitrega tehnološkega razvoja jemljemo za samoumevne, lahko odigrajo tudi ključno vlogo v življenju posameznika.
Google Earth rešuje misterij letalske nesreče

Dobre plati napredne tehnologije

Prav to se je zgodilo v primeru družine, ki je na območju Arizone (ZDA) iskala pogrešano letalo na katerem sta bila dva potnika. Letalo naj bi strmoglavilo nekje na tem področju, vendar njihovo večletno iskanje ni prineslo rezultatov. Žalujoča družina je končno s pomočjo Google Eartha uspela zaključiti tragično zgodbo. Google Earth namreč vsebuje ogromne količine zemljevidov in tipografskih podatkov, ki posameznikom omogočajo raziskovanje znanih in neznanih območij.

Slika gozdnega požara, ki naj bi se zgodil na isti dan kot letalska nesreča je družini prinesla novo sled za iskanje. S pomočjo različnih zornih kotov in tipografskih podatkov, ki so na voljo na Google Earth jim je uspelo identificirati mesto požara in posledično letalske nesreče. Programsko določene koordinate so jih pripeljale na mesto nesreče, kjer so našli ostanke strmoglavljenega letala.
 
V želji, da bi lahko pomagali drugim, ki so se znašli v podobni situaciji je družina postavila sistem MARSI in spletno stran, ki natančno opisuje kako jim je s pomočjo Google Eartha uspelo najti pogrešano letalo. Sistem MARSI (Mapped Archive of Rescue & Search Information) naj bi v svoje iskalne akcije vključila tudi ekipa zadolžena za iskanje pogrešanih letal MAST (The Missing Aircraft Search Team).

 

Vir: TechCrunch

Oznake:

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje