Google Glass za zasebno in poslovno uporabo

Google Glass je inovativna naprava, ki jo razvija Google. Namenjena je tako poslovni kot zasebni uporabi in jo uporabnik nosi kot očala, uporablja pa kot pametni mobilni telefon. Zveni kot kakšna naprava iz znanstveno fantastičnega filma, v resnici pa je zelo podobna pametnim mobilnim telefonom.
Google Glass za zasebno in poslovno uporabo

Google Glass za zasebno in poslovno uporabo. (Vir slike: google.com)

Kaj je Google Glass?

Google Glass je računalnik z majhnim ekranom, ki ga lahko nosite kot očala. Razvija ga Google v okviru raziskav in razvoja projekta Glass.

Google Glass prikazuje informacije tako kot pametni mobilni telefoni, s tem, da za uporabo Google Glassa ne potrebujete rok temveč zgolj glas. Trenutno računalnik še ni nameščen na prava sončna očala, vendar lahko to pričakujemo kmalu. Prav tako lahko v kratkem pričakujemo, da se bo računalnik namestil na korekcijska očala.

Uporabnost Google Glass v zasebne in poslovne namene

Google Glass je nadvse zanimiv in inovativen produkt, primeren za praktično vsakogar, tako za uporabo v zasebne namene kot tudi za poslovno uporabo. V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj lastnosti tega inovativnega izdelka, ki kažejo na to, da bo Google Glass še velik hit:

1. Naprava za vsak dan.

Najboljša lastnost Google Glass je, da je namenjena vsakodnevni uporabi. Taylor Hatmaker, novinarka, ki je specializirana za področje tehnologije, je Google Glass uporabljala 1 mesec in bila presenečena nad tem, da je naprava ni ovirala pri vsakodnevnih opravilih, temveč jih je celo olajševala: “Bolj priročno jih je nositi kot biti brez.”

Z napravo lahko preverite elektronsko pošto, slikate, posnamete video posnetek, sledite navodilom za pot, vprašate Google kar koli vam pade na pamet in prevajate v najrazličnejše jezike.

2. Cena bo Google Glass izstrelila med zvezde ali pa ga bo pokopala.

Krožijo govorice, da naj bi bila naprava Google Glass dostopna širšim množicam do konca leta 2013, in sicer za ceno, ki jo imajo pametni mobilni telefoni. Trenutno se Google Glass prodaja v omejenih količinah – določenim kupcem za 1.500 USD.

Ali je Google Glass za povprečnega zemljana vreden 1.500 USD? Najverjetneje ne. Izdelava bo enkrat, ko se bo Google Glass proizvajal masovno, veliko cenejša in prav tako njegovi sestavni deli. Če upoštevamo, da je Google Glass inovativna naprava, namenjena široki uporabi, bodo morali pri Googlu znatno znižati ceno in poskrbeti, da napravo kupi čim več ljudi.

3. Kaj pa zasebnost?

Veliko ljudi je zaskrbljenih zaradi zasebnosti, saj lahko tisti, ki nosijo Google Glass, neopazno posnamejo video posnetek dogajanja, ki se odvija pred njimi oz. posnamejo fotografijo. Kljub vsemu je naprava Google Glass zelo podobna vsem pametnim mobilnim telefonom, tako da je vprašanje zasebnosti na istem nivoju.

4. Družbena revolucija.

Google Glass se razlikuje od ostalih inovativnih tehnoloških naprav, ki jih uporabnik lahko nosi, kot so Nike+ Fuelband ali Pebble smart watch, saj je to naprava, ki prepleta informacije iz elektronske naprave z vašo vizualno realnostjo.

Ravno zaradi prepletanja informacij z vašo vizualno realnostjo je prejemanje obvestil (elektronska pošta, Twitter, Facebook itd.) na zaslonu popolnoma opcijsko.

Pred časom pametnih mobilnih telefonov si nismo znali predstavljati, da bomo toliko časa preživeli na majhnih zaslonih, ki jih nosimo v žepu. Morda je nastopil čas, da bomo sedaj ekrane nosili na očalih.

Vir: entrepreneur.com, en.wikipedia in google.com

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje