Google Glass za zasebno in poslovno uporabo

Google Glass je inovativna naprava, ki jo razvija Google. Namenjena je tako poslovni kot zasebni uporabi in jo uporabnik nosi kot očala, uporablja pa kot pametni mobilni telefon. Zveni kot kakšna naprava iz znanstveno fantastičnega filma, v resnici pa je zelo podobna pametnim mobilnim telefonom.
Google Glass za zasebno in poslovno uporabo

Google Glass za zasebno in poslovno uporabo. (Vir slike: google.com)

Kaj je Google Glass?

Google Glass je računalnik z majhnim ekranom, ki ga lahko nosite kot očala. Razvija ga Google v okviru raziskav in razvoja projekta Glass.

Google Glass prikazuje informacije tako kot pametni mobilni telefoni, s tem, da za uporabo Google Glassa ne potrebujete rok temveč zgolj glas. Trenutno računalnik še ni nameščen na prava sončna očala, vendar lahko to pričakujemo kmalu. Prav tako lahko v kratkem pričakujemo, da se bo računalnik namestil na korekcijska očala.

Uporabnost Google Glass v zasebne in poslovne namene

Google Glass je nadvse zanimiv in inovativen produkt, primeren za praktično vsakogar, tako za uporabo v zasebne namene kot tudi za poslovno uporabo. V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj lastnosti tega inovativnega izdelka, ki kažejo na to, da bo Google Glass še velik hit:

1. Naprava za vsak dan.

Najboljša lastnost Google Glass je, da je namenjena vsakodnevni uporabi. Taylor Hatmaker, novinarka, ki je specializirana za področje tehnologije, je Google Glass uporabljala 1 mesec in bila presenečena nad tem, da je naprava ni ovirala pri vsakodnevnih opravilih, temveč jih je celo olajševala: “Bolj priročno jih je nositi kot biti brez.”

Z napravo lahko preverite elektronsko pošto, slikate, posnamete video posnetek, sledite navodilom za pot, vprašate Google kar koli vam pade na pamet in prevajate v najrazličnejše jezike.

2. Cena bo Google Glass izstrelila med zvezde ali pa ga bo pokopala.

Krožijo govorice, da naj bi bila naprava Google Glass dostopna širšim množicam do konca leta 2013, in sicer za ceno, ki jo imajo pametni mobilni telefoni. Trenutno se Google Glass prodaja v omejenih količinah – določenim kupcem za 1.500 USD.

Ali je Google Glass za povprečnega zemljana vreden 1.500 USD? Najverjetneje ne. Izdelava bo enkrat, ko se bo Google Glass proizvajal masovno, veliko cenejša in prav tako njegovi sestavni deli. Če upoštevamo, da je Google Glass inovativna naprava, namenjena široki uporabi, bodo morali pri Googlu znatno znižati ceno in poskrbeti, da napravo kupi čim več ljudi.

3. Kaj pa zasebnost?

Veliko ljudi je zaskrbljenih zaradi zasebnosti, saj lahko tisti, ki nosijo Google Glass, neopazno posnamejo video posnetek dogajanja, ki se odvija pred njimi oz. posnamejo fotografijo. Kljub vsemu je naprava Google Glass zelo podobna vsem pametnim mobilnim telefonom, tako da je vprašanje zasebnosti na istem nivoju.

4. Družbena revolucija.

Google Glass se razlikuje od ostalih inovativnih tehnoloških naprav, ki jih uporabnik lahko nosi, kot so Nike+ Fuelband ali Pebble smart watch, saj je to naprava, ki prepleta informacije iz elektronske naprave z vašo vizualno realnostjo.

Ravno zaradi prepletanja informacij z vašo vizualno realnostjo je prejemanje obvestil (elektronska pošta, Twitter, Facebook itd.) na zaslonu popolnoma opcijsko.

Pred časom pametnih mobilnih telefonov si nismo znali predstavljati, da bomo toliko časa preživeli na majhnih zaslonih, ki jih nosimo v žepu. Morda je nastopil čas, da bomo sedaj ekrane nosili na očalih.

Vir: entrepreneur.com, en.wikipedia in google.com

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

MP dogodek: Kingsbox: Od študenta do milijon evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: Kingsbox: Od študenta do milijon evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitrorastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje