Google investiral milijardo v SpaceX!

V svetu tehnoloških navdušencev odmeva velika investicija: giganta Google in Fidelity sta v visokotehnološko podjetje SpaceX investirala 1 milijardo dolarjev, s čimer sta pridobila okoli 10 odstotkov lastništva v podjetju inovatorja in podjetnika Elona Muska.
Google investiral milijardo v SpaceX!

Google investiral v SpaceX: cilj je cenejši internet (Vir slike: thenextweb.com)

Po investitorjih Founders Fund, Draper Fisher Jurvetson, Valor Equity Partners in Capricorn sta se za večji vložek denarnih sredstev v podjetje SpaceX sedaj odločila še Google in Fidelity. Skupno sta vložila 1 milijardo dolarjev, s čimer sta si zagotovila okoli 10 odstotkov lastništva.

SpaceX je po novem ocenjen na 10 milijard dolarjev.

Pri SpaceX so investicijo pozdravili in v sporočilu za javnost zapisali, da bo podjetje denarni vložek porabilo za nadaljevanje raziskovanja na področju vesoljskega transporta ter za proizvodnjo novih satelitov. “SpaceX že od leta 2002 razvija, proizvaja in testira najbolj napredna vesoljska plovila na svetu. S tem bomo nadaljevali tudi v prihodnje,” so še dodali.

Nekoliko bolj specifične načrte pa goji spletni gigant Google, ki cilja predvsem na pomoč satelitov pri zagotavljanju cenejšega in hitrejšega interneta po vsem svetu. “Z investicijo v SpaceX želimo zagotoviti, da bi množice iz revnejših držav, ki si interneta ne morejo privoščiti, lahko uživale v vseh prednostih, ki jih prinaša svetovni splet,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Vir: VentureBeat

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje