Google je dobil starejšo sestro Goojje

Google še naprej prepričujejo, naj kljub cenzuriranju ostane na Kitajskem, ki je sicer znana po številnih kopijah modnih oblačil, zapestnic, DVD-jev in drugih izdelkov. Sedaj so naredili še korak naprej in ponaredili Google.
Google je dobil starejšo sestro Goojje

Sestra prosi brata, naj ostane (slika: goojje.com)

Goojje je z Googlom začel tekmovati 14. januarja, poročajo pri Henan Business Daily. Torej le dva dni po tistem, ko je Google Inc povedal, da bo morda zaprl svoj Google.cn portal in se umaknil iz Kitajske. 

Ime novega Googla je sicer zanimiva igra besed. Zadnji glas “jje” se sliši kot kitajska beseda za starejšo sestro, medtem ko “gle” iz besede Google zveni kot kitajska beseda za starejšega brata.  

Goojje (www.goojje.com) si lastni iskalni pogon in ponuja storitve, povezane s socialnimi mrežami. Njegova domača stran kajpada uporablja logotip, ki je na las podoben Googlovemu. “Sestra je bila zelo srečna, ko si je brat premislil, da bi odšel in je ostal zaradi sestre”, piše na spletni strani, ki očitno Google prosi, naj si le premisli in ostane na Kitajskem. 

Pri Googlu strani še niso komentirali. 

 

Vir: PCmag

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje