Google je dobil starejšo sestro Goojje

Google še naprej prepričujejo, naj kljub cenzuriranju ostane na Kitajskem, ki je sicer znana po številnih kopijah modnih oblačil, zapestnic, DVD-jev in drugih izdelkov. Sedaj so naredili še korak naprej in ponaredili Google.
Google je dobil starejšo sestro Goojje

Sestra prosi brata, naj ostane (slika: goojje.com)

Goojje je z Googlom začel tekmovati 14. januarja, poročajo pri Henan Business Daily. Torej le dva dni po tistem, ko je Google Inc povedal, da bo morda zaprl svoj Google.cn portal in se umaknil iz Kitajske. 

Ime novega Googla je sicer zanimiva igra besed. Zadnji glas “jje” se sliši kot kitajska beseda za starejšo sestro, medtem ko “gle” iz besede Google zveni kot kitajska beseda za starejšega brata.  

Goojje (www.goojje.com) si lastni iskalni pogon in ponuja storitve, povezane s socialnimi mrežami. Njegova domača stran kajpada uporablja logotip, ki je na las podoben Googlovemu. “Sestra je bila zelo srečna, ko si je brat premislil, da bi odšel in je ostal zaradi sestre”, piše na spletni strani, ki očitno Google prosi, naj si le premisli in ostane na Kitajskem. 

Pri Googlu strani še niso komentirali. 

 

Vir: PCmag

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje