Google kot osebni skrbnik vašega zdravja

Avtor — 21.05.2008
Po letu in pol razvoja projekta, Google od torka naprej nudi osebnega kontrolorja vašega zdravja.
Google kot osebni skrbnik vašega zdravja

Google nudi zdravniške nasvete.

Najnovejši dodatek internetnega giganta je Google Health. Razlog za uvedbo je vedno večje povpraševanje po internetni zdravstveni pomoči. Analitiki ga uvrščajo v rang že dolgo obratujočega WebMD in Revolution Health.

Na strani vnesemo naše podatke kot so starost, spol, teža, naše dosedanje zdravstvene težave, zdravila, ki smo jih uporabljali in njihova učinkovitost. Podatki so tajni, uporabljeni so le za primerjavo in izmenjavo informacij. O sedanjih zdravstvenih težavah pa lahko v bazi kontaktov najdemo zdravnika, ki nam odgovori na vprašanja. Razvita je tudi podatkovna baza lekarn, kjer dobimo zdravila, ki so nam jih priporočili zdravniki v odgovoru, in splošnih ter specializiranih bolnišnic. Na ogled so tudi priporočila tistih, ki so jih že obiskali zaradi podobnih težav.

S tako razvito podatkovno bazo si pomagajo tudi zdravniki, ki pridobivajo neposredne povratne informacije pacientov, na hitrejši in preprostejši način, glede učinkov zdravil in drugih vplivov zdravljenja.

Google pravi, da ne gre za oglaševalsko potezo, ampak želijo razviti najmočnejšo mrežo zdravniške pomoči, in tako pomagati bolnikom, zdravnikom, farmacevtom in klinikam. Načrtujejo povezovanje z drugimi podobnimi mrežami zdravniške pomoči.

Vir: The New York Times

MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>