Google kupil GrandCentral

Gre za podjetje, ki se ukvarja s telekomunikacijami.

Pri Googlu so izdali, da so opravili nov nakup. V njihovi lasti je od včeraj naprej podjetje GrandCentral Communications. Gre za podjetje, ki ljudem omogoča uporabo ene telefonske številke za vse njihove telefone. Prav tako omogoča uporabo skupnega poštnega predala za prejemanje sms sporočil iz vseh mobilnih telefonov. Ta predal je nato dostopen povsod, kjer je na voljo internetna povezava, kar zelo ustreza razvoju Googlovih storitev.

Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2005 v Kaliforniji. Ustanovila sta ga Craig Walker in Vincent Paquet, ki je delal tudi v podjetju Dialpad Communications.

Finančnih podrobnosti nakupa (še) niso razkrili, pri Googlu so dejali le, da jim nakup omenjenega podjetja zelo ustreza, saj gre za podjetje, ki omogoča izmenjavo informacij med njihovimi uporabniki.

Google je ekspresno hitro začel z integracijo strani podjetja v svoj sistem. Ta se je namreč že začela, zato je zaenkrat na voljo beta verzija programa, ki je, v Googlovem slogu, dostopna le s povabilom.

Vir: Google Blog

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje