Google kupil GrandCentral

Gre za podjetje, ki se ukvarja s telekomunikacijami.

Pri Googlu so izdali, da so opravili nov nakup. V njihovi lasti je od včeraj naprej podjetje GrandCentral Communications. Gre za podjetje, ki ljudem omogoča uporabo ene telefonske številke za vse njihove telefone. Prav tako omogoča uporabo skupnega poštnega predala za prejemanje sms sporočil iz vseh mobilnih telefonov. Ta predal je nato dostopen povsod, kjer je na voljo internetna povezava, kar zelo ustreza razvoju Googlovih storitev.

Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2005 v Kaliforniji. Ustanovila sta ga Craig Walker in Vincent Paquet, ki je delal tudi v podjetju Dialpad Communications.

Finančnih podrobnosti nakupa (še) niso razkrili, pri Googlu so dejali le, da jim nakup omenjenega podjetja zelo ustreza, saj gre za podjetje, ki omogoča izmenjavo informacij med njihovimi uporabniki.

Google je ekspresno hitro začel z integracijo strani podjetja v svoj sistem. Ta se je namreč že začela, zato je zaenkrat na voljo beta verzija programa, ki je, v Googlovem slogu, dostopna le s povabilom.

Vir: Google Blog

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje