Google kupil Nest za 3,2 milijarde dolarjev v gotovini!

Google je za 3,2 milijarde dolarjev odkupil Nest, podjetje, ki izdeluje z internetom povezan termostat in detektor ogljikovega monoksida! Podjetje sta ustanovila Tony Fadell, ki je vodil iPod oddelek pri Applu in Matt Rogers, ki je predstavljal prvega inženirja pri iPhone ekipi.
Google kupil Nest za 3,2 milijarde dolarjev v gotovini!

Google kupil Nest za 3,2 milijarde dolarjev v gotovini! (Vir slike: TechCrunch)

Nestov detektor dima oz. ogljikovega monoksida po obliki spominja na Applove izdelke

Nestov detektor dima oz. ogljikovega monoksida je relativno nov, na tržišču namreč obstaja dve leti. Njegova oblika spominja na Applove izdelke, kar je glede na to, kdo sta ustanovitelja, logična posledica. Sam detektor med drugim zaznava tudi, ali ste doma ali niste in temu primerno prilagaja temperaturo. To pa je mogoče uravnavati tudi z aplikacijo na pametnih telefonih, na katerih je omogočena tudi nastavitev urnika ogrevanja.

Nestovo inoviranje pametnih naprav za dom se bo nadaljevalo

Nestova ustanovitelja Tony Fadell in Matt Rogers naj bi se kmalu pridružila Googlu. Fadell, ki ga mnogi poimenujejo kar ‘oče iPoda’ je nad tem preprosto navdušen. V Nestu se bo tako še naprej inoviralo pametne naprave, ki bodo omogočale lažje bivanje doma in imele pozitiven učinek na svet. Nest bo nadaljeval svojo pot s svojo lastno identiteto blagovne znamke in bo še naprej voden s strani Fadella.

Ustanovitelja Nesta sta v izjavi za javnost še zapisala, da sta se za prodajo odločila, ker jima bo Google v vsej celovitosti pomagal prepoznati njuno vizijo ‘pametnega doma’ in jima omogočil spremeniti svet hitreje kot bi ga lahko v primeru, če bi nadaljevala pot sama.

Fadell pri tem še dodaja: »Google ima poslovne resurse in globalni doseg, ki bo pospešil rast Nesta in s tem storitev za dom iz globalnega vidika. In vizije naših podjetij so visoko usklajene. Oba verjameva, da mora tehnologija opraviti zahtevnejše delo, zato da se ljudje lahko ukvarjajo s pomembnejšimi zadevami v življenju.« 

Viri: BusinessInsider in TechCrunch

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje