Google kupil Nest za 3,2 milijarde dolarjev v gotovini!

Google je za 3,2 milijarde dolarjev odkupil Nest, podjetje, ki izdeluje z internetom povezan termostat in detektor ogljikovega monoksida! Podjetje sta ustanovila Tony Fadell, ki je vodil iPod oddelek pri Applu in Matt Rogers, ki je predstavljal prvega inženirja pri iPhone ekipi.
Google kupil Nest za 3,2 milijarde dolarjev v gotovini!

Google kupil Nest za 3,2 milijarde dolarjev v gotovini! (Vir slike: TechCrunch)

Nestov detektor dima oz. ogljikovega monoksida po obliki spominja na Applove izdelke

Nestov detektor dima oz. ogljikovega monoksida je relativno nov, na tržišču namreč obstaja dve leti. Njegova oblika spominja na Applove izdelke, kar je glede na to, kdo sta ustanovitelja, logična posledica. Sam detektor med drugim zaznava tudi, ali ste doma ali niste in temu primerno prilagaja temperaturo. To pa je mogoče uravnavati tudi z aplikacijo na pametnih telefonih, na katerih je omogočena tudi nastavitev urnika ogrevanja.

Nestovo inoviranje pametnih naprav za dom se bo nadaljevalo

Nestova ustanovitelja Tony Fadell in Matt Rogers naj bi se kmalu pridružila Googlu. Fadell, ki ga mnogi poimenujejo kar ‘oče iPoda’ je nad tem preprosto navdušen. V Nestu se bo tako še naprej inoviralo pametne naprave, ki bodo omogočale lažje bivanje doma in imele pozitiven učinek na svet. Nest bo nadaljeval svojo pot s svojo lastno identiteto blagovne znamke in bo še naprej voden s strani Fadella.

Ustanovitelja Nesta sta v izjavi za javnost še zapisala, da sta se za prodajo odločila, ker jima bo Google v vsej celovitosti pomagal prepoznati njuno vizijo ‘pametnega doma’ in jima omogočil spremeniti svet hitreje kot bi ga lahko v primeru, če bi nadaljevala pot sama.

Fadell pri tem še dodaja: »Google ima poslovne resurse in globalni doseg, ki bo pospešil rast Nesta in s tem storitev za dom iz globalnega vidika. In vizije naših podjetij so visoko usklajene. Oba verjameva, da mora tehnologija opraviti zahtevnejše delo, zato da se ljudje lahko ukvarjajo s pomembnejšimi zadevami v življenju.« 

Viri: BusinessInsider in TechCrunch

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje