Google kupil Nest za 3,2 milijarde dolarjev v gotovini!

Avtor — 15.01.2014
Google je za 3,2 milijarde dolarjev odkupil Nest, podjetje, ki izdeluje z internetom povezan termostat in detektor ogljikovega monoksida! Podjetje sta ustanovila Tony Fadell, ki je vodil iPod oddelek pri Applu in Matt Rogers, ki je predstavljal prvega inženirja pri iPhone ekipi.
Google kupil Nest za 3,2 milijarde dolarjev v gotovini!

Google kupil Nest za 3,2 milijarde dolarjev v gotovini! (Vir slike: TechCrunch)

Nestov detektor dima oz. ogljikovega monoksida po obliki spominja na Applove izdelke

Nestov detektor dima oz. ogljikovega monoksida je relativno nov, na tržišču namreč obstaja dve leti. Njegova oblika spominja na Applove izdelke, kar je glede na to, kdo sta ustanovitelja, logična posledica. Sam detektor med drugim zaznava tudi, ali ste doma ali niste in temu primerno prilagaja temperaturo. To pa je mogoče uravnavati tudi z aplikacijo na pametnih telefonih, na katerih je omogočena tudi nastavitev urnika ogrevanja.

Nestovo inoviranje pametnih naprav za dom se bo nadaljevalo

Nestova ustanovitelja Tony Fadell in Matt Rogers naj bi se kmalu pridružila Googlu. Fadell, ki ga mnogi poimenujejo kar ‘oče iPoda’ je nad tem preprosto navdušen. V Nestu se bo tako še naprej inoviralo pametne naprave, ki bodo omogočale lažje bivanje doma in imele pozitiven učinek na svet. Nest bo nadaljeval svojo pot s svojo lastno identiteto blagovne znamke in bo še naprej voden s strani Fadella.

Ustanovitelja Nesta sta v izjavi za javnost še zapisala, da sta se za prodajo odločila, ker jima bo Google v vsej celovitosti pomagal prepoznati njuno vizijo ‘pametnega doma’ in jima omogočil spremeniti svet hitreje kot bi ga lahko v primeru, če bi nadaljevala pot sama.

Fadell pri tem še dodaja: »Google ima poslovne resurse in globalni doseg, ki bo pospešil rast Nesta in s tem storitev za dom iz globalnega vidika. In vizije naših podjetij so visoko usklajene. Oba verjameva, da mora tehnologija opraviti zahtevnejše delo, zato da se ljudje lahko ukvarjajo s pomembnejšimi zadevami v življenju.« 

Viri: BusinessInsider in TechCrunch

Oznake: , ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje