Google najboljši delodajalec v ZDA

Njegov moto je: “Ne bodite zlobni.“
Google najboljši delodajalec v ZDA

Google je najboljši delodajalec.

Delo v Google Inc. ima vsekakor svoje prednosti, saj najboljši delodajalec v ZDA svojim zaposlenim med drugim dovoljuje, da porabijo 20 odstotkov delovnega časa za delo na lastnih projektih. Vse za povečevanje kreativnosti. Google je mesto najboljšega delodajalca speljal Microsoftu, ki je padel na deseto mesto.

Raziskava, na podlagi katere so pridobili rezultate, je ocenjevala 60 najuspešnejših podjetij, izvedena je bila v dveh delih. 60 podjetij je bilo izbranih na podlagi vprašalnika, ki je spraševal 7.105 Američanov, kateri dve podjetji po njihovem mnenju izstopata v pozitivnem ali negativnem smislu. Potem je 20.477 anketiranih ocenilo 60 podjetij na podlagi 20 atributov, vključujoč kvaliteto produktov, družbeno odgovornost itd.

Letalski industriji v ZDA je ugled drastično padel, predvsem zaradi zmanjšanja plač, dviga cen in uvedbe plačil na predhodno brezplačne storitve, kot so obroki in preverjanje prtljage. Letalska industrija slovi po tem, da s svojimi zaposlenimi in s strankami ravna slabo.

Prvo mesto v podobni raziskavi pri nas je osvojil Microsoft.

Vir: Reuters