Google namerava ponuditi izjemno hitre širokopasovne povezave

Google se podaja še v vode širokopasovnih povezav. Podjetje namerava razviti lastno eksperimentalno fiber-optično omrežje in z njim oskrbeti vsaj 50.000 domov, morda se bo številka povzpela celo do 500.000.
Google namerava ponuditi izjemno hitre širokopasovne povezave

Google bo ponudil širokopasovne povezave (slika: techcrunch)

Fiber-optično omrežje bo proizvedlo hitrosti enega gigabita na sekundo, kar je več kot dvajsetkrat več kot stanovanjske fiber-optične storitve ponujajo danes v ZDA. 

Google je na svojem blogu zapisal:

Nameravamo zgraditi in testirati ultra hitra širokopasovna omrežja v majhnem številu poskusnih lokacij po ZDA. Ponudili bomo internetne hitrosti, ki bodo več kot 100 krat hitrejše od hitrosti, ki jih danes uporablja večina Američanov. Storitev nameravamo po razumni ceni ponuditi vsaj 50.000 uporabnikom, potencialno število pa se giblje pri 500.000 uporabnikih. 

Cena storitve bo primerljiva z današnjimi širokopasovnimi storitvami, ki jih ponujajo telefonska ali kabelska podjetja, a bodo povezave mnogo hitrejše. Google pravi, da se je za testiranje novih širokopasovnih povezav odločil zaradi promoviranja novih zanimivih aplikacij, ki bodo izkoriščala ugodnosti hitrih povezav ter zaradi kreiranja pritiska za bolj odprt dostop do širokopasovnih povezav v splošnem.


Vir: TechCrunch

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje