Google namerava ponuditi izjemno hitre širokopasovne povezave

Google se podaja še v vode širokopasovnih povezav. Podjetje namerava razviti lastno eksperimentalno fiber-optično omrežje in z njim oskrbeti vsaj 50.000 domov, morda se bo številka povzpela celo do 500.000.
Google namerava ponuditi izjemno hitre širokopasovne povezave

Google bo ponudil širokopasovne povezave (slika: techcrunch)

Fiber-optično omrežje bo proizvedlo hitrosti enega gigabita na sekundo, kar je več kot dvajsetkrat več kot stanovanjske fiber-optične storitve ponujajo danes v ZDA. 

Google je na svojem blogu zapisal:

Nameravamo zgraditi in testirati ultra hitra širokopasovna omrežja v majhnem številu poskusnih lokacij po ZDA. Ponudili bomo internetne hitrosti, ki bodo več kot 100 krat hitrejše od hitrosti, ki jih danes uporablja večina Američanov. Storitev nameravamo po razumni ceni ponuditi vsaj 50.000 uporabnikom, potencialno število pa se giblje pri 500.000 uporabnikih. 

Cena storitve bo primerljiva z današnjimi širokopasovnimi storitvami, ki jih ponujajo telefonska ali kabelska podjetja, a bodo povezave mnogo hitrejše. Google pravi, da se je za testiranje novih širokopasovnih povezav odločil zaradi promoviranja novih zanimivih aplikacij, ki bodo izkoriščala ugodnosti hitrih povezav ter zaradi kreiranja pritiska za bolj odprt dostop do širokopasovnih povezav v splošnem.


Vir: TechCrunch

Oznake:

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje