Google namerava prenašati TV oddaje preko interneta

Googlova video stran poskuša prepričati TV industrijo, da bi ji pustila prenašati posamezne oddaje, za katere bi seveda bilo potrebno plačati.
Google namerava prenašati TV oddaje preko interneta

Google bo prenašal oddaje preko spleta (slika: http://www.marketing.fm/wp-content/gtv.jpg)

YouTube že omogoča uporabnikom gledanje nekaterih TV oddaj brezplačno, a z motečimi reklamami. Sedaj načrtuje še nekaj podobnega kot Apple in Amazon že ponujata: najzgodnejše oddaje brez reklam za plačilo 1.99 dolarjev na epizodo. Te so uporabnikom na voljo še isti dan, ko so prvič objavljene na TV. 

Viri pravijo, da uvodna pogajanja z omrežji in studii, ki si lastijo oddaje, že potekajo. Obe strani sta optimistični, saj modeli za podobne dogovore že obstajajo. YouTube trditev ni komentiral. Največji problem znajo biti v končni fazi celo uporabniki sami. Google namreč govori o prenosih oddaj v živo, namesto da bi potrošnikom dovolil prenose na njihove računalnike kot to počneta tako Apple kot tudi Amazon. A omrežja in studii, ki kontrolirajo cene, bodo za prenose oddaj verjetno zaračunali enako kot pri prenosih, saj se bojijo, da bi zaradi ponudb z različnimi cenami morali predelati tudi obstoječe dogovore. 

Izvršilno osebje pri YouTube-u vztraja, da je neenakost preprosto le stvar percepcije ter da ljudje, ki na svoje računalnike prenašajo epizode, te v večini primerov tako ali tako pogledajo le enkrat. Kakorkoli se bo že odločil, YouTube bo v vsakem primeru še en izmed številnih ponudnikov, ki želijo prepričati potrošnike v nakup TV oddaj na spletu. Vse bo jasno prihodnje leto. 

 

Vir: Cnet News

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje