Google namerava prenašati TV oddaje preko interneta

Googlova video stran poskuša prepričati TV industrijo, da bi ji pustila prenašati posamezne oddaje, za katere bi seveda bilo potrebno plačati.
Google namerava prenašati TV oddaje preko interneta

Google bo prenašal oddaje preko spleta (slika: http://www.marketing.fm/wp-content/gtv.jpg)

YouTube že omogoča uporabnikom gledanje nekaterih TV oddaj brezplačno, a z motečimi reklamami. Sedaj načrtuje še nekaj podobnega kot Apple in Amazon že ponujata: najzgodnejše oddaje brez reklam za plačilo 1.99 dolarjev na epizodo. Te so uporabnikom na voljo še isti dan, ko so prvič objavljene na TV. 

Viri pravijo, da uvodna pogajanja z omrežji in studii, ki si lastijo oddaje, že potekajo. Obe strani sta optimistični, saj modeli za podobne dogovore že obstajajo. YouTube trditev ni komentiral. Največji problem znajo biti v končni fazi celo uporabniki sami. Google namreč govori o prenosih oddaj v živo, namesto da bi potrošnikom dovolil prenose na njihove računalnike kot to počneta tako Apple kot tudi Amazon. A omrežja in studii, ki kontrolirajo cene, bodo za prenose oddaj verjetno zaračunali enako kot pri prenosih, saj se bojijo, da bi zaradi ponudb z različnimi cenami morali predelati tudi obstoječe dogovore. 

Izvršilno osebje pri YouTube-u vztraja, da je neenakost preprosto le stvar percepcije ter da ljudje, ki na svoje računalnike prenašajo epizode, te v večini primerov tako ali tako pogledajo le enkrat. Kakorkoli se bo že odločil, YouTube bo v vsakem primeru še en izmed številnih ponudnikov, ki želijo prepričati potrošnike v nakup TV oddaj na spletu. Vse bo jasno prihodnje leto. 

 

Vir: Cnet News

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje