Google namerava prenašati TV oddaje preko interneta

Googlova video stran poskuša prepričati TV industrijo, da bi ji pustila prenašati posamezne oddaje, za katere bi seveda bilo potrebno plačati.
Google namerava prenašati TV oddaje preko interneta

Google bo prenašal oddaje preko spleta (slika: http://www.marketing.fm/wp-content/gtv.jpg)

YouTube že omogoča uporabnikom gledanje nekaterih TV oddaj brezplačno, a z motečimi reklamami. Sedaj načrtuje še nekaj podobnega kot Apple in Amazon že ponujata: najzgodnejše oddaje brez reklam za plačilo 1.99 dolarjev na epizodo. Te so uporabnikom na voljo še isti dan, ko so prvič objavljene na TV. 

Viri pravijo, da uvodna pogajanja z omrežji in studii, ki si lastijo oddaje, že potekajo. Obe strani sta optimistični, saj modeli za podobne dogovore že obstajajo. YouTube trditev ni komentiral. Največji problem znajo biti v končni fazi celo uporabniki sami. Google namreč govori o prenosih oddaj v živo, namesto da bi potrošnikom dovolil prenose na njihove računalnike kot to počneta tako Apple kot tudi Amazon. A omrežja in studii, ki kontrolirajo cene, bodo za prenose oddaj verjetno zaračunali enako kot pri prenosih, saj se bojijo, da bi zaradi ponudb z različnimi cenami morali predelati tudi obstoječe dogovore. 

Izvršilno osebje pri YouTube-u vztraja, da je neenakost preprosto le stvar percepcije ter da ljudje, ki na svoje računalnike prenašajo epizode, te v večini primerov tako ali tako pogledajo le enkrat. Kakorkoli se bo že odločil, YouTube bo v vsakem primeru še en izmed številnih ponudnikov, ki želijo prepričati potrošnike v nakup TV oddaj na spletu. Vse bo jasno prihodnje leto. 

 

Vir: Cnet News

Oznake: