Google odslej z bolj ciljanim oglaševanjem

Oglasi bodo ciljno usmerjeni na podlagi uporabnikove zgodovine aktivnosti na spletu. Pred tedni je tudi Yahoo oznanil, da njegove oglaševalske izboljšave temeljijo prav tako na spremljanju aktivnosti uporabnikov na spletu.
Google odslej z bolj ciljanim oglaševanjem

Google vas opazuje

Čeprav so tehnike oglaševanja, ki temeljijo na vedenju potrošnika na voljo že vrsto let, se jim je Google do sedaj, vsaj uradno, izogibal. Do sedaj so bili oglasi prikazani glede na vsebino strani, ki si jo je posameznik ogledal. S tem novim pristopom pa bo Google skupaj s svojimi oglaševalci oglase prikazoval na podlagi širše zgodovine brskanja uporanika.

Tovrsten pristop pomeni potencial za povečanje uporabnikovega odziva, kar posledično pomeni večji zaslužek za spletne strani. Poleg tega s tem pristopom pridobijo dragoceni podatki za tržnike in oglaševalce. 97 odstotkov Googlovih prihodkov prihaja iz oglaševanja, uvajanje tega pristopa pa bo Googlu omogočilo še boljše rezultate.

Oglasni sistem testno preizkušajo na Googlovi mreži partnerskih strani in na YouTubu. Vprašanje pa je kako se bodo na to odzvali zakonodajalci v ZDA. Lansko leto je že potekala ena obravnava na temo vedenjskega oglaševanja. Pri Googlu sicer poudarjajo, da se zavedajo pomembnosti uporabnikove izbire in pravice do zasebnosti ter zagotavljajo, da se bodo tega lotili odgovorno.

Pojasnjujejo, da so v ta namen vzpostavili tri ključna varovala: uporabniki se lahko odločijo za odstop iz programa; sami lahko urejajo svoj profil preferenc, ki temelji na spletni dejavnosti; na voljo jim je gumb na katerega kliknejo, če želijo izvedeti, kako je bil oglas prikazan prav njim. Kljub temu strokovnjaki opozarjajo, da tovrsten oglaševalski pristop pomeni nevarnost za zasebnost uporabnika. Drugi pa poudarjajo, da ima Googlov pristop prednosti, saj uporabnikom omogoča dostop do njihovega profila.

 

Vir: Reuters

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje