Google ovira Microsoft pri nakupu Yahooja

The New York Times poroča, da je Google zavzel nenavadno agresivno držo ob Microsoftovi nameri za nakup Yahoo.
Google ovira Microsoft pri nakupu Yahooja

Microsoft Yahooja ne bo dobil zlahka.

Gigant, ki je omenjenima podjetjema največji, morda celo neulovljivi konkurent, je v sporočilu za javnost izrazil zaskrbljenost nad tem, da bi se Microsoft in Yahoo res združila. Gre namreč za podjetji z velikima tržnima deležema in Google meni, da bi združitev onemogočala konkurenco. Zato poziva pristojne službe naj primer skrbno preučijo.

Zadeva je šla celo tako daleč, da so nekateri vodilni pri Googlu uporabili svoja poznanstva pri podjetjih, ki jih prav tako zanima Yahoo in pri njih iskali zavezništvo za boj proti združitvi. Zavezniška podjetja sicer zaenkrat niso napovedala višje ponudbe za Yahoo, saj je proti Gatesovemu velikanu z denarjem zelo težko konkurirati.

Razloge za Googlov presenetljiv odziv gre morda iskati v začetku lanskega leta, ko je Microsoft sprožil preiskavo protikartelske komisije in s tem zavlekel nakup DoubleClicka. Google z vojno proti Microsoftu ne more skorajda nič izgubiti, lahko pa veliko pridobi, v najslabšem primeru lahko združitev vsaj zavleče za nekaj mesecev. Po drugi strani, če bo do združitve prišlo, bo Yahoo dobil veliko finančno injekcijo, ki jo zaradi težav v zadnjih mesecih krvavo potrebuje. To bi lahko podjetju dalo nov zagon in ga nekoliko približalo Googlu v spletnem oglaševanju.

Google je sicer tudi sam razmišljal o nakupu Yahoo, vendar pa jim protikartelske organizacije tega gotovo ne bi dovolile, saj bi s tem nastal ogromen oglaševalski gigant.

Iz Yahoo so v petek sporočili, da bodo o ponudbi temeljito razmislili. Med drugim je ena izmed možnosti tudi delitev podjetja na manjše enote. Pojavile so se tudi govorice, da naj bi Yahoo za svoje delnice želel višjo ceno. Zaradi tega naj bi že vzpostavili kontakte z nekaterimi drugimi interesenti.

 

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje