Google ovira Microsoft pri nakupu Yahooja

The New York Times poroča, da je Google zavzel nenavadno agresivno držo ob Microsoftovi nameri za nakup Yahoo.
Google ovira Microsoft pri nakupu Yahooja

Microsoft Yahooja ne bo dobil zlahka.

Gigant, ki je omenjenima podjetjema največji, morda celo neulovljivi konkurent, je v sporočilu za javnost izrazil zaskrbljenost nad tem, da bi se Microsoft in Yahoo res združila. Gre namreč za podjetji z velikima tržnima deležema in Google meni, da bi združitev onemogočala konkurenco. Zato poziva pristojne službe naj primer skrbno preučijo.

Zadeva je šla celo tako daleč, da so nekateri vodilni pri Googlu uporabili svoja poznanstva pri podjetjih, ki jih prav tako zanima Yahoo in pri njih iskali zavezništvo za boj proti združitvi. Zavezniška podjetja sicer zaenkrat niso napovedala višje ponudbe za Yahoo, saj je proti Gatesovemu velikanu z denarjem zelo težko konkurirati.

Razloge za Googlov presenetljiv odziv gre morda iskati v začetku lanskega leta, ko je Microsoft sprožil preiskavo protikartelske komisije in s tem zavlekel nakup DoubleClicka. Google z vojno proti Microsoftu ne more skorajda nič izgubiti, lahko pa veliko pridobi, v najslabšem primeru lahko združitev vsaj zavleče za nekaj mesecev. Po drugi strani, če bo do združitve prišlo, bo Yahoo dobil veliko finančno injekcijo, ki jo zaradi težav v zadnjih mesecih krvavo potrebuje. To bi lahko podjetju dalo nov zagon in ga nekoliko približalo Googlu v spletnem oglaševanju.

Google je sicer tudi sam razmišljal o nakupu Yahoo, vendar pa jim protikartelske organizacije tega gotovo ne bi dovolile, saj bi s tem nastal ogromen oglaševalski gigant.

Iz Yahoo so v petek sporočili, da bodo o ponudbi temeljito razmislili. Med drugim je ena izmed možnosti tudi delitev podjetja na manjše enote. Pojavile so se tudi govorice, da naj bi Yahoo za svoje delnice želel višjo ceno. Zaradi tega naj bi že vzpostavili kontakte z nekaterimi drugimi interesenti.

 

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje