Google Plus se razdvaja

Avtor — 06.03.2015
Google napoveduje spremembe pri svojem družbenem omrežju, Google Plus. Omrežje, ki je imelo konec leta 2013 300 milijonov aktivnih mesečnih uporabnikov, bo po novem v dveh delih, so potrdili pri Googlu. Spletni velikan obenem napoveduje številne novosti.
Google Plus se razdvaja

Google Plus čakajo pomembne spremembe (Vir slike: YouTube).

Google Plus bo po novem v dveh ločenih enotah, Photos (slike) in Streams (videi), je razkril Bradley Horowitz iz Googla v svoji objavi na Google Plus. »Želim potrditi, da so govorice resnične – navdušen sem, da bom vodil prenovljeni Google Pluse!,« se je glasila njegova objava, v kateri je zapisal še, da je pomembno razumeti prihajajoče spremembe.

Lahko napovedane novosti privabijo večje število uporabnikov na Googlovo družbeno omrežje? Kot je znano, se omrežje že od samih začetkov sooča s težavo, kako privabiti nove uporabnike. Nastal je kot odgovor na Facebook, Google si je z njim obetal postati vodilno družbeno omrežje. Večina začetkov družbenih omrežjih pa je povezana z večjim številom ženskih uporabnic, za katere bi lahko rekli, da je njihova številčnost pogojena z uspešnostjo omrežja. Google Plus je na začetku privabil zlasti moške uporabnike, zaradi česar mnogi menijo, da je razlog za njegov neuspeh.

Velikan se podaja tudi na področje mobilnih komunikacij

Govorice o razdvojitvi so stare sicer že skoraj eno leto, vse odkar je podjetje zapustil Vic Gundotra. Na to, da so govorice resnične, je prejšnji teden še enkrat opozoril Googlov podpredsednik za produkte Sundar Pichai, ki je za Forbes povedal, da se bodo vse bolj osredotočili na slike in videe ter tri pomembna področja. Katera so slednja, ni razkril. Pichai je sicer na barcelonskem sejmu mobilne telefonije potrdil tudi, da se podajajo na področje mobilnih komunikacij. Več bo znanega v naslednjih mesecih, je pa Google že v pogovorih z nekaterimi mobilnimi operaterji.

Kaj se klika? >>

Korak za razdvojitev omrežja pravzaprav ni presenetljiv. V zadnjih štirih letih, odkar obstaja Google Plus, omrežje ni nikoli tako »zacvetelo« kot Facebook, kljub temu, da so ob njegovem rojstvu napovedali veliki boj. Jim bo tokrat uspelo?

Poznate zanimive statistike omrežja Google Plus?

Število mesečnih uporabnikov, ki prek mobilnih naprav uporablja Google Plus, je 20 milijonov. V povprečju na mesec na omrežju preživijo 7 minut. Delež odraslih, ki so konec lanskega leta obiskali Google Plus, je bil 22-odstotni. Na Kitajskem ima Google Plus več kot 100 milijonov uporabnikov. Direktorji imajo v povprečju 150 sledilcev na tem omrežju.

Sicer pa je Google v zadnjem času poln novosti. Posodobitev bo dočakala tudi storitev Google Contancts, ki ji do zdaj spletni velikan ni posvečal posebne pozornosti. Poleg nove oblike in nekaterih vizualnih izboljšav bo dobil tudi nove funkcije, na primer združevanje profilov stika ali pa pregleden prikaz komunikacije s stikom.

Oznake: , , , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>

Vse za podjetje