Google pod pričakovanji, Yahoo odpušča

Google je v četrtek razkril rezultate poslovanja zadnjega četrtletja lanskega leta. Ti so pozitivni, a nekoliko pod pričakovanji. Yahoo medtem odpušča.
Google pod pričakovanji, Yahoo odpušča

Google in Yahoo se spopadata s težavami.

Iz Googla poročajo o povečanju dobička za 17 odstotkov in povečanju zaslužka za 51 odstotkov. Rezultati veljajo za zadnje štiri mesece lanskega leta. Rast je nekoliko manjša kot je bila pričakovana in manjša kot v preteklih mesecih.

Direktor podjetja pravi, da zaenkrat še ni bilo opaziti negativnih učinkov svetovne krize, ki smo ji priča v zadnjih tednih. Torej se kriza zaenkrat še ni odrazila na področju spletnega oglaševanja, ki je Googlova najpomembnejša panoga.

Drugi strokovnjaki menijo, da je svetovna kriza imela določen vpliv tudi na spletno oglaševanje, vendar pa so Googlovi tekstovni oglasi za to nekoliko manj dovzetni. Skupen zaslužek Googla v letu  zadnjem četrtletju 2007 je 4,83 ameriških dolarjev, v enakem obdobju lani pa je znašal 3,21 milijarde.

Googlova delnica je, tako kot veliko drugih, od začetka leta izgubila že 18 odstotkov svoje vrednosti.

Googlovemu konkurentu Yahoo pa gre (še) slabše. The New York Times poroča, da bodo odpustili 1000 delavcev, njegovi zaslužki pa so močno padli. Več o tem si lahko preberete tukaj.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje