Google pod pričakovanji, Yahoo odpušča

Google je v četrtek razkril rezultate poslovanja zadnjega četrtletja lanskega leta. Ti so pozitivni, a nekoliko pod pričakovanji. Yahoo medtem odpušča.
Google pod pričakovanji, Yahoo odpušča

Google in Yahoo se spopadata s težavami.

Iz Googla poročajo o povečanju dobička za 17 odstotkov in povečanju zaslužka za 51 odstotkov. Rezultati veljajo za zadnje štiri mesece lanskega leta. Rast je nekoliko manjša kot je bila pričakovana in manjša kot v preteklih mesecih.

Direktor podjetja pravi, da zaenkrat še ni bilo opaziti negativnih učinkov svetovne krize, ki smo ji priča v zadnjih tednih. Torej se kriza zaenkrat še ni odrazila na področju spletnega oglaševanja, ki je Googlova najpomembnejša panoga.

Drugi strokovnjaki menijo, da je svetovna kriza imela določen vpliv tudi na spletno oglaševanje, vendar pa so Googlovi tekstovni oglasi za to nekoliko manj dovzetni. Skupen zaslužek Googla v letu  zadnjem četrtletju 2007 je 4,83 ameriških dolarjev, v enakem obdobju lani pa je znašal 3,21 milijarde.

Googlova delnica je, tako kot veliko drugih, od začetka leta izgubila že 18 odstotkov svoje vrednosti.

Googlovemu konkurentu Yahoo pa gre (še) slabše. The New York Times poroča, da bodo odpustili 1000 delavcev, njegovi zaslužki pa so močno padli. Več o tem si lahko preberete tukaj.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje