Google pod pričakovanji, Yahoo odpušča

Avtor Borut Borštnik — 01.02.2008
Komentiraj!
Google je v četrtek razkril rezultate poslovanja zadnjega četrtletja lanskega leta. Ti so pozitivni, a nekoliko pod pričakovanji. Yahoo medtem odpušča.
Google pod pričakovanji, Yahoo odpušča

Google in Yahoo se spopadata s težavami.

Iz Googla poročajo o povečanju dobička za 17 odstotkov in povečanju zaslužka za 51 odstotkov. Rezultati veljajo za zadnje štiri mesece lanskega leta. Rast je nekoliko manjša kot je bila pričakovana in manjša kot v preteklih mesecih.

Direktor podjetja pravi, da zaenkrat še ni bilo opaziti negativnih učinkov svetovne krize, ki smo ji priča v zadnjih tednih. Torej se kriza zaenkrat še ni odrazila na področju spletnega oglaševanja, ki je Googlova najpomembnejša panoga.

Drugi strokovnjaki menijo, da je svetovna kriza imela določen vpliv tudi na spletno oglaševanje, vendar pa so Googlovi tekstovni oglasi za to nekoliko manj dovzetni. Skupen zaslužek Googla v letu  zadnjem četrtletju 2007 je 4,83 ameriških dolarjev, v enakem obdobju lani pa je znašal 3,21 milijarde.

Googlova delnica je, tako kot veliko drugih, od začetka leta izgubila že 18 odstotkov svoje vrednosti.

Googlovemu konkurentu Yahoo pa gre (še) slabše. The New York Times poroča, da bodo odpustili 1000 delavcev, njegovi zaslužki pa so močno padli. Več o tem si lahko preberete tukaj.


Vir: The New York Times

Prijavi se na e-novice!