Google predstavil svoj brskalnik Chrome

Beta verzija brskalnika je že na voljo, gre za odprtokodni brskalnik, ki temelji na WebKitu in je uporabniško prijazen, hiter, varen in stabilen.
Google predstavil svoj brskalnik Chrome

Novost pri Googlu

Brskalnik omogoča uporabo raznoraznih orodij, ki omogočajo zanimivejše, enostavnejše in varnejše brskanje po spletu. Zavihki se bodo prikazovali na vrhu brskalnika in ne pod naslovno in orodno vrstico. Omogočal bo odprtje tako imenovanega “Incognito” okna v katerem se ne bo shranjevalo nič kar se bo delalo v tem oknu, enako opcijo omogoča tudi novi Explorer 8.

Za razliko od drugih brskalnikov, ki omogočajo samo en proces, bo Chrome vsakemu posameznemu zavihku namenil svoj proces, kar bo povečalo hitrosti in preprečilo možnost sesutja celotnega brskalnika v primeru nepravilnega delovanja enega zavihka. S tem se bo zmanjšalo tudi upočasnjevanje računalnika, ki je posledica daljšega brskanja ter odpiranja in zapiranja novih zavihkov.

Razvili so ga z mislijo, da se na spletu lahko srečamo s škodljivimi vsebinami, zato bo vsak zavihek omogočal preprečevanje tovrstnih vsebin in vas ob obisku strani s tovrstno vsebin tudi opozoril. Za boljše delovanje JavaScript procesov so zgradili svoj virtualni stroj JavaScript imenovan V8.

Vsekakor ima novi Chrome nekaj zelo dobrih prednosti, čas pa bo pokazal kako se bo obnesel pri uporabnikih. 

Vir: TechCrunch

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje