Google predstavil svoj brskalnik Chrome

Beta verzija brskalnika je že na voljo, gre za odprtokodni brskalnik, ki temelji na WebKitu in je uporabniško prijazen, hiter, varen in stabilen.
Google predstavil svoj brskalnik Chrome

Novost pri Googlu

Brskalnik omogoča uporabo raznoraznih orodij, ki omogočajo zanimivejše, enostavnejše in varnejše brskanje po spletu. Zavihki se bodo prikazovali na vrhu brskalnika in ne pod naslovno in orodno vrstico. Omogočal bo odprtje tako imenovanega “Incognito” okna v katerem se ne bo shranjevalo nič kar se bo delalo v tem oknu, enako opcijo omogoča tudi novi Explorer 8.

Za razliko od drugih brskalnikov, ki omogočajo samo en proces, bo Chrome vsakemu posameznemu zavihku namenil svoj proces, kar bo povečalo hitrosti in preprečilo možnost sesutja celotnega brskalnika v primeru nepravilnega delovanja enega zavihka. S tem se bo zmanjšalo tudi upočasnjevanje računalnika, ki je posledica daljšega brskanja ter odpiranja in zapiranja novih zavihkov.

Razvili so ga z mislijo, da se na spletu lahko srečamo s škodljivimi vsebinami, zato bo vsak zavihek omogočal preprečevanje tovrstnih vsebin in vas ob obisku strani s tovrstno vsebin tudi opozoril. Za boljše delovanje JavaScript procesov so zgradili svoj virtualni stroj JavaScript imenovan V8.

Vsekakor ima novi Chrome nekaj zelo dobrih prednosti, čas pa bo pokazal kako se bo obnesel pri uporabnikih. 

Vir: TechCrunch

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje