Google prenehal s prodajo video vsebin

Avtor — 11.08.2007
Do sedaj je namreč ne samo omogočal ogled vsebin na svojih portalih za objavo posnetkov, pač pa tudi prodajal nekatere posnetke v trajno last.

Od srede naprej preko Googla ne bo več mogoče kupovati različnih video vsebin, kot so televizijske serije, med njimi je naprimer uspešna serija The Survivor. Storitev je bila na voljo le dobro leto in pol.

Strokovnjaki pravijo, da je razlog za to prav nakup YouTube. Na tem video portalu so namreč video vsebine dostopne brezplačno in so Google izstrelile iz sedmega največjega do največjega prikazovalca (brezplačnih) video vsebin. Tudi zaslužki pri prodaji video vsebin so bili očitno pod pričakovanji in očitno manjši od zaslužkov z YouTube. Google namreč še vedno 99% svojega zaslužka pridobi s posredovanjem oglasov.

Vir: The New York Times

Iskanje
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>

Vse za podjetje