Google prenehal s prodajo video vsebin

Do sedaj je namreč ne samo omogočal ogled vsebin na svojih portalih za objavo posnetkov, pač pa tudi prodajal nekatere posnetke v trajno last.

Od srede naprej preko Googla ne bo več mogoče kupovati različnih video vsebin, kot so televizijske serije, med njimi je naprimer uspešna serija The Survivor. Storitev je bila na voljo le dobro leto in pol.

Strokovnjaki pravijo, da je razlog za to prav nakup YouTube. Na tem video portalu so namreč video vsebine dostopne brezplačno in so Google izstrelile iz sedmega največjega do največjega prikazovalca (brezplačnih) video vsebin. Tudi zaslužki pri prodaji video vsebin so bili očitno pod pričakovanji in očitno manjši od zaslužkov z YouTube. Google namreč še vedno 99% svojega zaslužka pridobi s posredovanjem oglasov.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje