Google pripravlja odprto kodni OCR

OCR, oziroma po angleško Optical Character Recognition, torej program za prepoznavanje pisave, je dodan predvsem k napravam kot so optični čitalniki (oziroma skenerji, po domače).
Google pripravlja odprto kodni OCR

Google vsake toliko predstavi kak nov zanimiv projekt ali program.

Google vedno znova dokazuje, zakaj je taka sila na področju računalniške tehnologije. Njihov razvoj ni omejen le na tisto, kar sami ocenjujejo, da jim bo prineslo dobiček, ampak izdatno podpirajo tudi različne druge, odprto kodne, projekte. Eden izmed teh je Ocropus, ki bo brezplačni nadomestek za programe, ki jih sicer dobimo zraven optičnih čitalnikov. Zelo prav bo prišel tudi uporabnikom digitalnih fotoaparatov (teh je sicer vedno več), saj bodo lahko z fotoaparatom slikali nek tekstovni dokument in to sliko z pomočjo Ocropus-a predelali v navadno tekstovno datoteko. Prepoznal pa naj bi tudi pisavo, kar pomeni da bo uporaben v različnih manjših napravah, kot so pametni telefoni in dlančniki.

Velika prednost takih odprtih programov pred zaprtimi, ki jih dobimo poleg nekatere strojne opreme, je tudi možnost poslovenjenja. Pri nas se na žalost še vedno dobi optične čitalnike, katerih programi ne poznajo naših šumnikov.

Vir: Google

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje