Google pripravlja odprto kodni OCR

OCR, oziroma po angleško Optical Character Recognition, torej program za prepoznavanje pisave, je dodan predvsem k napravam kot so optični čitalniki (oziroma skenerji, po domače).
Google pripravlja odprto kodni OCR

Google vsake toliko predstavi kak nov zanimiv projekt ali program.

Google vedno znova dokazuje, zakaj je taka sila na področju računalniške tehnologije. Njihov razvoj ni omejen le na tisto, kar sami ocenjujejo, da jim bo prineslo dobiček, ampak izdatno podpirajo tudi različne druge, odprto kodne, projekte. Eden izmed teh je Ocropus, ki bo brezplačni nadomestek za programe, ki jih sicer dobimo zraven optičnih čitalnikov. Zelo prav bo prišel tudi uporabnikom digitalnih fotoaparatov (teh je sicer vedno več), saj bodo lahko z fotoaparatom slikali nek tekstovni dokument in to sliko z pomočjo Ocropus-a predelali v navadno tekstovno datoteko. Prepoznal pa naj bi tudi pisavo, kar pomeni da bo uporaben v različnih manjših napravah, kot so pametni telefoni in dlančniki.

Velika prednost takih odprtih programov pred zaprtimi, ki jih dobimo poleg nekatere strojne opreme, je tudi možnost poslovenjenja. Pri nas se na žalost še vedno dobi optične čitalnike, katerih programi ne poznajo naših šumnikov.

Vir: Google

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje