Google pripravlja odprto kodni OCR

OCR, oziroma po angleško Optical Character Recognition, torej program za prepoznavanje pisave, je dodan predvsem k napravam kot so optični čitalniki (oziroma skenerji, po domače).
Google pripravlja odprto kodni OCR

Google vsake toliko predstavi kak nov zanimiv projekt ali program.

Google vedno znova dokazuje, zakaj je taka sila na področju računalniške tehnologije. Njihov razvoj ni omejen le na tisto, kar sami ocenjujejo, da jim bo prineslo dobiček, ampak izdatno podpirajo tudi različne druge, odprto kodne, projekte. Eden izmed teh je Ocropus, ki bo brezplačni nadomestek za programe, ki jih sicer dobimo zraven optičnih čitalnikov. Zelo prav bo prišel tudi uporabnikom digitalnih fotoaparatov (teh je sicer vedno več), saj bodo lahko z fotoaparatom slikali nek tekstovni dokument in to sliko z pomočjo Ocropus-a predelali v navadno tekstovno datoteko. Prepoznal pa naj bi tudi pisavo, kar pomeni da bo uporaben v različnih manjših napravah, kot so pametni telefoni in dlančniki.

Velika prednost takih odprtih programov pred zaprtimi, ki jih dobimo poleg nekatere strojne opreme, je tudi možnost poslovenjenja. Pri nas se na žalost še vedno dobi optične čitalnike, katerih programi ne poznajo naših šumnikov.

Vir: Google

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje