Google Reader sedaj s samodejnim prevajanjem!

Problem z nerazumevanjem nekaterih svetovnih jezikov je sedaj stvar preteklosti. Googlov Prevajalnik preprosto prevede katerokoli stran v slovenščino ali v katerega izmed ostalih jezikov. Kakšna pa je kakovost prevoda?
Google translate zna tudi slovensko

Google translate

TechCrunch je test izvedel na svoji sestrski strani TechCrunch Japan in bil z rezultatom zelo zadovoljen. Kako pa je z zapletenim slovenskim jezikom?

 

Osnovno besedilo se glasi:

Google just made the world a slightly smaller place today. They’ve added a feature to their highly popular Google Reader that will auto-translate any site with a feed to your native tongue. Not only that, it’s very easy to use and it works really well.

Just subscribe to a blog or other feed like normal, then pull down the feed settings menu on the right and choose “Translate into my language.” The text is instantly translated.

We tested it with TechCrunch Japan, and the translations came through well enough to understand. Definite winner.

Tell us your favorite foreign language tech blogs in the comments so we can subscribe immediately!

 

 

Google Prevajalnik pa je besedilo prevedel takole:

Google je na svetu le nekoliko manjši kraj danes. Prav ste dodali funkcijo do njihove zelo priljubljena Google Reader, ki bo samodejno prevajanje katerega koli mesta s krmo na vaš materni jezik. Ne samo to, da je zelo enostaven za uporabo in deluje res well.

Just naročite na blog ali drugo krmo, kot je normalno, in nato potegnite navzdol krme nastavitve v meniju na desni strani in izberite “Prevedi v svojem jeziku.” Besedilo je takoj translated.

We testirani z Japan TechCrunch, in prevode je s pomočjo dovolj dobro razumeli. Jasna winner.Tell nam vaše najljubše znanja tujih jezikov tech bloge na pripombe, tako da bomo lahko naročite takoj!

 

Osnovo sporočila je mogoče razbrati, vendar je branje angleške verzije lažje razumeti. Seveda je orodje namenjeno ljudem z ničnim ali z osnovnim znanjem tujega jezika in v takem primeru prav zagotovo pride prav.

Namestitev je izredno preprosta. Prevajalnik dodate med orodno vrstico v vašem spletnem brskalniku, kot RSS novice. Če želite prevesti le besedilo, ga označite in pritisnite na »RSS Prevajalnik«. Možen je tudi prevod celotnega izbranega spletišča. To storite tako, da na naslovu v prazno polje pod »Prevedi spletno stran« vpišete URL naslov želene strani.

Napravili smo še en poskus. Portal mladi podjetnik smo prevedli v angleščino. Vas zanima kakovost prevoda? Nas je zelo presenetila.

Vir: TechCrunch

 

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje