Google Reader sedaj s samodejnim prevajanjem!

Problem z nerazumevanjem nekaterih svetovnih jezikov je sedaj stvar preteklosti. Googlov Prevajalnik preprosto prevede katerokoli stran v slovenščino ali v katerega izmed ostalih jezikov. Kakšna pa je kakovost prevoda?
Google translate zna tudi slovensko

Google translate

TechCrunch je test izvedel na svoji sestrski strani TechCrunch Japan in bil z rezultatom zelo zadovoljen. Kako pa je z zapletenim slovenskim jezikom?

 

Osnovno besedilo se glasi:

Google just made the world a slightly smaller place today. They’ve added a feature to their highly popular Google Reader that will auto-translate any site with a feed to your native tongue. Not only that, it’s very easy to use and it works really well.

Just subscribe to a blog or other feed like normal, then pull down the feed settings menu on the right and choose “Translate into my language.” The text is instantly translated.

We tested it with TechCrunch Japan, and the translations came through well enough to understand. Definite winner.

Tell us your favorite foreign language tech blogs in the comments so we can subscribe immediately!

 

 

Google Prevajalnik pa je besedilo prevedel takole:

Google je na svetu le nekoliko manjši kraj danes. Prav ste dodali funkcijo do njihove zelo priljubljena Google Reader, ki bo samodejno prevajanje katerega koli mesta s krmo na vaš materni jezik. Ne samo to, da je zelo enostaven za uporabo in deluje res well.

Just naročite na blog ali drugo krmo, kot je normalno, in nato potegnite navzdol krme nastavitve v meniju na desni strani in izberite “Prevedi v svojem jeziku.” Besedilo je takoj translated.

We testirani z Japan TechCrunch, in prevode je s pomočjo dovolj dobro razumeli. Jasna winner.Tell nam vaše najljubše znanja tujih jezikov tech bloge na pripombe, tako da bomo lahko naročite takoj!

 

Osnovo sporočila je mogoče razbrati, vendar je branje angleške verzije lažje razumeti. Seveda je orodje namenjeno ljudem z ničnim ali z osnovnim znanjem tujega jezika in v takem primeru prav zagotovo pride prav.

Namestitev je izredno preprosta. Prevajalnik dodate med orodno vrstico v vašem spletnem brskalniku, kot RSS novice. Če želite prevesti le besedilo, ga označite in pritisnite na »RSS Prevajalnik«. Možen je tudi prevod celotnega izbranega spletišča. To storite tako, da na naslovu v prazno polje pod »Prevedi spletno stran« vpišete URL naslov želene strani.

Napravili smo še en poskus. Portal mladi podjetnik smo prevedli v angleščino. Vas zanima kakovost prevoda? Nas je zelo presenetila.

Vir: TechCrunch

 

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje