Google se bo preizkusil na področju izobraževalnih aplikacij

Google se vrača v šolo na svojevrsten način. To jesen bo namreč Googlove aplikacije za izobraževanje uporabljalo več kot pet milijonov študentov iz več kot tisoč šol iz več kot 145 držav po svetu. Ti podatki za Google predstavljajo kar 400 odstotno porast uporabnikov.
Google se bo preizkusil na področju izobraževalnih aplikacij

Google posega tudi na področje izobraževalnih aplikacij (slika: TechCrunch).

Google se prav tako pripravlja na splavitev nove spletne strani, ki bo zagotovo v središču pozornosti, saj bo namenjena rekrutiranju izobraževalnih ustanov.

Vsebovala bo informacije in nasvete, kako presedlati na Googlove aplikacije, 10 najpomembnejših razlogov, zakaj se sploh odločiti za takšno potezo, debatne forume ter še več o sistemu. Seveda bo stran založena tudi s pozitivnimi mnenji šol kot je na primer Temple University, katera le potrjujejo in priznavajo priljubljenost sistema, prihranek pri stroških in enostavnost uporabe Googlovih aplikacij na področju izobraževanja.

Ni presenetljivo, da Google aktivno rekrutira tako študente kot tudi izobraževalne ustanove. To je namreč ključ do uspeha, saj se zvestoba aplikacijam pogosto začenja prav v šolah. Tudi Googlova aplikacija, namenjena predvsem komuniciranju, Google Wave, bo luč sveta menda ugledala v izobraževalnih ustanovah.  

 

Vir: TechCrunch

Oznake: