Google sodeloval v piratstvu

Dva "podjetnika" sta na svojih spletnih straneh za manjšo letno članarino nudila podporo za nalaganje avtorskih vsebin (program in vodič za uporabo le-tega). Skupno naj bi zaslužila preko 1 milijon dolarjev. Ves obisk naj bi prišel iz Googla, kjer sta oglaševala po nasvetih Googlovih zaposlenih. To je velik korak nazaj za Google, saj je sredi pogajanj z večimi partnerji glede avtorskih vsebin na YouTube.
Google sodeloval v piratstvu

Google in piratstvo

Do obtožb je prišlo na sojenju ustanoviteljem omenjenega podjetja, ko sta slednja izjavila, da sta plačala Googlu preko 800.000$ za oglaševanje svojih spletnih strani.
Sojenje se je začelo na podlagi tožbe Microsofta, Symanteca in Adobe, največjih oškodovancev početja omenjenega podjetja.

Pri Microsoftu so izvedeli za primer iz medijev. Microsoftova predstavnica za stike z javnostjo pravi: ˝Če je to res, in ne gre za osamljen primer, so to hude obtožbe. Pri Microsoftu bomo zadevo še v naprej podrobno spremljali.˝

Vir: Mercury news

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje