Google spet zapravlja

Avtor — 10.07.2007
Tokrat bodo kupili podjetje Postini. Zanj bodo odšteli 625 milijonov zelencev in to v gotovini.

S tem se Google želi okrepiti na trgu programske opreme. Postini se namreč ukvarja z varovanjem pred spamom in virusi ter na splošno skrbi za varnost podatkov na spletu. Googlu ravno tega manjka. Njihove, prek interneta dostopne aplikacije so sicer zelo koristne in uporabne, vendar pa v poslovnem svetu (zaradi tega, ker se nahajajo na spletu) veljajo za nekoliko manj varne. Postini bo ravno pravšnji partner, ki bo Googlu pomagal izboljšati področje varnosti.

Nakup bo sicer tretji največji v Googlovi zgodovini. Večja sta seveda vsem dobro znani nakup DoubleClicka (3.2 milijarde) ter YouTube-a (1.6 milijarde).

Vir: The New York Times

Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje