Google: Viacomova tožba je neutemeljena

Po dolgem času se je oglasil Google in odgovoril na Viacomovo milijardno tožbo. Dejali so, da se ne bodo umaknili.

Naj spomnimo. Marca je Viacomu prekipelo in je zaradi nedovoljene uporabe avtorskih video posnetkov na YouTube proti njegovemu lastniku, Googlu, vložil tožbo za milijardo ameriških dolarjev.

Pri Googlu trdijo, da Viacom nima pravne podlage za tožbo in celo pozivajo pristojne, naj jo umaknejo. 

Svojo zahtevo utemeljujejo s sklicevanjem na pravilo o digitalnih medijih in avtorskih pravicah sprejeto leta 1998. Pravilo se glasi: “Lastniki internetnih strani niso odgovorni za nalaganje avtorsko zaščitenih vsebin na njihove strani, če jih ob pozivu lastnika pravic z interneta odstranijo.”

Viacom odgovarja, da se YouTube ne uvršča med medije, za katere velja omenjeno pravilo, poleg tega pa naj bi zavestno uporabljal avtorsko zaščitene vsebine in služil na račun lastnikov teh posnetkov.

Odvetniki Googla pravijo, da se z Viacomom niso, niti se ne nameravajo pogajati o poravnavi v zvezi z omenjeno tožbo, saj verjamejo v zmago na sodišču.

Viacom je potožil tudi, da ima zaradi YouTube dodatne stroške. Vsakodnevno morajo namreč spremljati vsebine na YouTube in med njimi iskati tiste, ki so morebiti v njihovi lasti.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje