Google: Viacomova tožba je neutemeljena

Po dolgem času se je oglasil Google in odgovoril na Viacomovo milijardno tožbo. Dejali so, da se ne bodo umaknili.

Naj spomnimo. Marca je Viacomu prekipelo in je zaradi nedovoljene uporabe avtorskih video posnetkov na YouTube proti njegovemu lastniku, Googlu, vložil tožbo za milijardo ameriških dolarjev.

Pri Googlu trdijo, da Viacom nima pravne podlage za tožbo in celo pozivajo pristojne, naj jo umaknejo. 

Svojo zahtevo utemeljujejo s sklicevanjem na pravilo o digitalnih medijih in avtorskih pravicah sprejeto leta 1998. Pravilo se glasi: “Lastniki internetnih strani niso odgovorni za nalaganje avtorsko zaščitenih vsebin na njihove strani, če jih ob pozivu lastnika pravic z interneta odstranijo.”

Viacom odgovarja, da se YouTube ne uvršča med medije, za katere velja omenjeno pravilo, poleg tega pa naj bi zavestno uporabljal avtorsko zaščitene vsebine in služil na račun lastnikov teh posnetkov.

Odvetniki Googla pravijo, da se z Viacomom niso, niti se ne nameravajo pogajati o poravnavi v zvezi z omenjeno tožbo, saj verjamejo v zmago na sodišču.

Viacom je potožil tudi, da ima zaradi YouTube dodatne stroške. Vsakodnevno morajo namreč spremljati vsebine na YouTube in med njimi iskati tiste, ki so morebiti v njihovi lasti.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje