Google: Viacomova tožba je neutemeljena

Po dolgem času se je oglasil Google in odgovoril na Viacomovo milijardno tožbo. Dejali so, da se ne bodo umaknili.

Naj spomnimo. Marca je Viacomu prekipelo in je zaradi nedovoljene uporabe avtorskih video posnetkov na YouTube proti njegovemu lastniku, Googlu, vložil tožbo za milijardo ameriških dolarjev.

Pri Googlu trdijo, da Viacom nima pravne podlage za tožbo in celo pozivajo pristojne, naj jo umaknejo. 

Svojo zahtevo utemeljujejo s sklicevanjem na pravilo o digitalnih medijih in avtorskih pravicah sprejeto leta 1998. Pravilo se glasi: “Lastniki internetnih strani niso odgovorni za nalaganje avtorsko zaščitenih vsebin na njihove strani, če jih ob pozivu lastnika pravic z interneta odstranijo.”

Viacom odgovarja, da se YouTube ne uvršča med medije, za katere velja omenjeno pravilo, poleg tega pa naj bi zavestno uporabljal avtorsko zaščitene vsebine in služil na račun lastnikov teh posnetkov.

Odvetniki Googla pravijo, da se z Viacomom niso, niti se ne nameravajo pogajati o poravnavi v zvezi z omenjeno tožbo, saj verjamejo v zmago na sodišču.

Viacom je potožil tudi, da ima zaradi YouTube dodatne stroške. Vsakodnevno morajo namreč spremljati vsebine na YouTube in med njimi iskati tiste, ki so morebiti v njihovi lasti.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

01.03.2018 od 16:00 do 10.03.2017 16:00
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje