Google translate zna tudi slovensko

Google razveseljuje slovenske uporabnike, saj je v svoj slovar Google translate uvedel tudi slovenski jezik.
Google translate zna tudi slovensko

Google translate

Pred nekaj dnevi je google posodobil svoj servis “translate”, ki odslej v množico svetovnih jezikov dodaja tudi slovenščino. Možno je prevajanje iz katerega koli podprtega jezika v slovenščino in obratno. Prav tako je podprta storitev prevajanja celotne spletne strani.

Prevodi iz slovenščine v angleščino so (z nekaj pripombami in občasnimi napakami) dobri, medtem ko obratno ne gre brez težav. Sklanjatve povzročajo algoritmu nemalo težav, a tudi tem težavam navkljub bo slovenskim uporabnikom spleta tovrstna novost prišla še kako prav. Storitev včasih ponudi tudi kakšen komičen prevod, o katerih ste najbrž že slišali.

Vir: Google Translate

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje