Google translate zna tudi slovensko

Avtor — 07.10.2008
Google razveseljuje slovenske uporabnike, saj je v svoj slovar Google translate uvedel tudi slovenski jezik.
Google translate zna tudi slovensko

Google translate

Pred nekaj dnevi je google posodobil svoj servis “translate”, ki odslej v množico svetovnih jezikov dodaja tudi slovenščino. Možno je prevajanje iz katerega koli podprtega jezika v slovenščino in obratno. Prav tako je podprta storitev prevajanja celotne spletne strani.

Prevodi iz slovenščine v angleščino so (z nekaj pripombami in občasnimi napakami) dobri, medtem ko obratno ne gre brez težav. Sklanjatve povzročajo algoritmu nemalo težav, a tudi tem težavam navkljub bo slovenskim uporabnikom spleta tovrstna novost prišla še kako prav. Storitev včasih ponudi tudi kakšen komičen prevod, o katerih ste najbrž že slišali.

Vir: Google Translate

Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje