Google v težavah?

Ameriška zvezna agencija za nadzor trgovine in združevanj podjetij, je objavila, da bodo uvedli preiskavo zaradi nedavnega nakupa podjetja DoubleClick s strani Googla. Z nakupom tega podjetja naj bi Google dobil največjo bazo osebnih podatkov na svetu.
Google v težavah?

Je Google v težavah?

Oblasti sumijo, da je z združitvijo omenjenih podjetij nastal tako imenovan kartel. Na začetek preiskave je veliko vplival tudi Microsoft, ki je prvi opozoril na dejstvo, da posel ni popolnoma regularen.

Preiskava se je sicer šele dobro začela in je v prvi fazi. V naslednjih tednih pa bo jasno ali jo bodo razširili ter obtožbe o kartelu začeli jemati nekoliko bolj resno.

Obtožbo je vložil Center za digitalno demokracijo skupaj z dvema pravnima agencijama. V njej je zapisano, da v kombinaciji z Googlovim shranjevanjem zgodovine brskanja in DoubleClickovim zapisovanjem obiskovanja strani uporabnikov prihaja do največjega zbiranja informacij na svetu. Torej ima Google odkar je kupil DoubleCLick na voljo največjo bazo podatkov o internetnih uporabnikih na svetu.

V naslednjih tednih bodo zelo dejavni pravniki, tako na eni kot na drugi strani. Pri Googlu so zaenkrat sicer še zelo optimistični in verjamejo, da se bo zadeva rešila njim v prid. V najslabšem primeru (za Google) se lahko celo zgodi, da agencija združitev zavrne.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje