Google v težavah?

Ameriška zvezna agencija za nadzor trgovine in združevanj podjetij, je objavila, da bodo uvedli preiskavo zaradi nedavnega nakupa podjetja DoubleClick s strani Googla. Z nakupom tega podjetja naj bi Google dobil največjo bazo osebnih podatkov na svetu.
Google v težavah?

Je Google v težavah?

Oblasti sumijo, da je z združitvijo omenjenih podjetij nastal tako imenovan kartel. Na začetek preiskave je veliko vplival tudi Microsoft, ki je prvi opozoril na dejstvo, da posel ni popolnoma regularen.

Preiskava se je sicer šele dobro začela in je v prvi fazi. V naslednjih tednih pa bo jasno ali jo bodo razširili ter obtožbe o kartelu začeli jemati nekoliko bolj resno.

Obtožbo je vložil Center za digitalno demokracijo skupaj z dvema pravnima agencijama. V njej je zapisano, da v kombinaciji z Googlovim shranjevanjem zgodovine brskanja in DoubleClickovim zapisovanjem obiskovanja strani uporabnikov prihaja do največjega zbiranja informacij na svetu. Torej ima Google odkar je kupil DoubleCLick na voljo največjo bazo podatkov o internetnih uporabnikih na svetu.

V naslednjih tednih bodo zelo dejavni pravniki, tako na eni kot na drugi strani. Pri Googlu so zaenkrat sicer še zelo optimistični in verjamejo, da se bo zadeva rešila njim v prid. V najslabšem primeru (za Google) se lahko celo zgodi, da agencija združitev zavrne.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje