Google v težavah?

Ameriška zvezna agencija za nadzor trgovine in združevanj podjetij, je objavila, da bodo uvedli preiskavo zaradi nedavnega nakupa podjetja DoubleClick s strani Googla. Z nakupom tega podjetja naj bi Google dobil največjo bazo osebnih podatkov na svetu.
Google v težavah?

Je Google v težavah?

Oblasti sumijo, da je z združitvijo omenjenih podjetij nastal tako imenovan kartel. Na začetek preiskave je veliko vplival tudi Microsoft, ki je prvi opozoril na dejstvo, da posel ni popolnoma regularen.

Preiskava se je sicer šele dobro začela in je v prvi fazi. V naslednjih tednih pa bo jasno ali jo bodo razširili ter obtožbe o kartelu začeli jemati nekoliko bolj resno.

Obtožbo je vložil Center za digitalno demokracijo skupaj z dvema pravnima agencijama. V njej je zapisano, da v kombinaciji z Googlovim shranjevanjem zgodovine brskanja in DoubleClickovim zapisovanjem obiskovanja strani uporabnikov prihaja do največjega zbiranja informacij na svetu. Torej ima Google odkar je kupil DoubleCLick na voljo največjo bazo podatkov o internetnih uporabnikih na svetu.

V naslednjih tednih bodo zelo dejavni pravniki, tako na eni kot na drugi strani. Pri Googlu so zaenkrat sicer še zelo optimistični in verjamejo, da se bo zadeva rešila njim v prid. V najslabšem primeru (za Google) se lahko celo zgodi, da agencija združitev zavrne.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje