Google v težavah?

Ameriška zvezna agencija za nadzor trgovine in združevanj podjetij, je objavila, da bodo uvedli preiskavo zaradi nedavnega nakupa podjetja DoubleClick s strani Googla. Z nakupom tega podjetja naj bi Google dobil največjo bazo osebnih podatkov na svetu.
Google v težavah?

Je Google v težavah?

Oblasti sumijo, da je z združitvijo omenjenih podjetij nastal tako imenovan kartel. Na začetek preiskave je veliko vplival tudi Microsoft, ki je prvi opozoril na dejstvo, da posel ni popolnoma regularen.

Preiskava se je sicer šele dobro začela in je v prvi fazi. V naslednjih tednih pa bo jasno ali jo bodo razširili ter obtožbe o kartelu začeli jemati nekoliko bolj resno.

Obtožbo je vložil Center za digitalno demokracijo skupaj z dvema pravnima agencijama. V njej je zapisano, da v kombinaciji z Googlovim shranjevanjem zgodovine brskanja in DoubleClickovim zapisovanjem obiskovanja strani uporabnikov prihaja do največjega zbiranja informacij na svetu. Torej ima Google odkar je kupil DoubleCLick na voljo največjo bazo podatkov o internetnih uporabnikih na svetu.

V naslednjih tednih bodo zelo dejavni pravniki, tako na eni kot na drugi strani. Pri Googlu so zaenkrat sicer še zelo optimistični in verjamejo, da se bo zadeva rešila njim v prid. V najslabšem primeru (za Google) se lahko celo zgodi, da agencija združitev zavrne.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje