Google vstopa v svet mobilne telefonije

Z drugo polovico leta 2008 bo na voljo Googlova programska oprema za podporo mobilnih telefonov.
Google vstopa v svet mobilne telefonije

Google bo pretresel področje mobilne telefonije.

Podjetje je zaenkrat zamrznilo idejo o lastnem telefonu, ne izključujejo pa ga v prihodnosti. Google tako sodeluje s štirimi večjimi proizvajalci mobilnih telefonov: Samsungom, Motorolo, HTC in LG. Telefoni omenjenih proizvajalcev bodo vsebovali prve Googlove pakete programske opreme v drugi polovici 2008, torej čez slabo leto.

Programsko opremo razvija podjetje Android, ki ga je Google kupil leta 2005. Je član zaveze ‘Open Handset Alliance,’ katero sestavlja 34 podjetij iz mobilne tehnologije ter področja računalništva. Njihov cilj je pospešiti razvoj mobilne tehnologije ter tako uporabnikom omogočiti uporabo boljših telefonov, ki so dostopni za manj denarja.

Zavezo sestavljajo resna podjetja, kot so Intel, Texas Instruments, NVIDIA, španska Telefonica in druga. Celoten seznam si lahko ogledate na povezavi. Podjetja iz te zaveze, ki izdelujejo slušalke, bodo Android programsko opremo dobila brezplačno.

Google gotovo pomeni močno konkurenco na področju programske opreme za mobilne telefone. Vodilni na tem področju so trenutno Microsoft, Research in Motion, Palm in Symbian.

Da gre za resen projekt, priča spisek operaterjev, ki bodo uporabljali telefone z Googlovo programsko opremo. To sta ameriška T-mobile ter Sprint Nextel, od tujih pa so tu China Mobile, Španska Telefonica in Telekom Italia.

Vir: BBC News

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje