Google vstopa v svet mobilne telefonije

Z drugo polovico leta 2008 bo na voljo Googlova programska oprema za podporo mobilnih telefonov.
Google vstopa v svet mobilne telefonije

Google bo pretresel področje mobilne telefonije.

Podjetje je zaenkrat zamrznilo idejo o lastnem telefonu, ne izključujejo pa ga v prihodnosti. Google tako sodeluje s štirimi večjimi proizvajalci mobilnih telefonov: Samsungom, Motorolo, HTC in LG. Telefoni omenjenih proizvajalcev bodo vsebovali prve Googlove pakete programske opreme v drugi polovici 2008, torej čez slabo leto.

Programsko opremo razvija podjetje Android, ki ga je Google kupil leta 2005. Je član zaveze ‘Open Handset Alliance,’ katero sestavlja 34 podjetij iz mobilne tehnologije ter področja računalništva. Njihov cilj je pospešiti razvoj mobilne tehnologije ter tako uporabnikom omogočiti uporabo boljših telefonov, ki so dostopni za manj denarja.

Zavezo sestavljajo resna podjetja, kot so Intel, Texas Instruments, NVIDIA, španska Telefonica in druga. Celoten seznam si lahko ogledate na povezavi. Podjetja iz te zaveze, ki izdelujejo slušalke, bodo Android programsko opremo dobila brezplačno.

Google gotovo pomeni močno konkurenco na področju programske opreme za mobilne telefone. Vodilni na tem področju so trenutno Microsoft, Research in Motion, Palm in Symbian.

Da gre za resen projekt, priča spisek operaterjev, ki bodo uporabljali telefone z Googlovo programsko opremo. To sta ameriška T-mobile ter Sprint Nextel, od tujih pa so tu China Mobile, Španska Telefonica in Telekom Italia.

Vir: BBC News

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje