Google vstopa v svet mobilne telefonije

Z drugo polovico leta 2008 bo na voljo Googlova programska oprema za podporo mobilnih telefonov.
Google vstopa v svet mobilne telefonije

Google bo pretresel področje mobilne telefonije.

Podjetje je zaenkrat zamrznilo idejo o lastnem telefonu, ne izključujejo pa ga v prihodnosti. Google tako sodeluje s štirimi večjimi proizvajalci mobilnih telefonov: Samsungom, Motorolo, HTC in LG. Telefoni omenjenih proizvajalcev bodo vsebovali prve Googlove pakete programske opreme v drugi polovici 2008, torej čez slabo leto.

Programsko opremo razvija podjetje Android, ki ga je Google kupil leta 2005. Je član zaveze ‘Open Handset Alliance,’ katero sestavlja 34 podjetij iz mobilne tehnologije ter področja računalništva. Njihov cilj je pospešiti razvoj mobilne tehnologije ter tako uporabnikom omogočiti uporabo boljših telefonov, ki so dostopni za manj denarja.

Zavezo sestavljajo resna podjetja, kot so Intel, Texas Instruments, NVIDIA, španska Telefonica in druga. Celoten seznam si lahko ogledate na povezavi. Podjetja iz te zaveze, ki izdelujejo slušalke, bodo Android programsko opremo dobila brezplačno.

Google gotovo pomeni močno konkurenco na področju programske opreme za mobilne telefone. Vodilni na tem področju so trenutno Microsoft, Research in Motion, Palm in Symbian.

Da gre za resen projekt, priča spisek operaterjev, ki bodo uporabljali telefone z Googlovo programsko opremo. To sta ameriška T-mobile ter Sprint Nextel, od tujih pa so tu China Mobile, Španska Telefonica in Telekom Italia.

Vir: BBC News

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje