Google z novo finančno direktorico

Nekdanja finančna direktorica ameriške banke Morgan Stanley, ki ima več kot 60 tisoč zaposlenih, Ruth Porat, je nova finančna direktorica spletnega velikana Google. Kdo je ta najbolj vplivna ženska iz Wall Streeta, razkrivamo v spodnjem prispevku.
Google z novo finančno direktorico

Na sliki Ruth Porat (Vir slike: YouTube).

Poratova, ki je na mesto finančne direktorice banke Morgan Stanley nastopila januarja 2010, se je rodila leta 1957. Svojo kariero je v omenjeni banki sicer začela že pred skoraj 30 leti, leta 1987, a je že leta 1993 zapustila delovno mesto in odšla v investicijsko družbo Smith Barney. V Morgan Stanley se je vrnila tri leta pozneje.

Preden je nastopila na mesto finančne direktorice, je bila še podpredsednica v Investment Banking, pozneje še na čelu skupine Financial Institutions.

Poratova: Komaj čakam, da zaviham rokave

»Veselim se povratka k mojim kalifornijskim koreninam in pridružitvi Googlu. Odraščanje v Silicijevi dolini, medtem ko sem služila pri Morgan Stanley, sem imela priložnost izkusiti iz prve roke, kako tehnološka podjetja lahko pomagajo ljudem v vsakdanjem življenju. Komaj čakam, da zaviham rokave in začnem z delom,« je povedala tujim medijem.

Google je prirejal določene rezultate na svojem spletnem iskalniku v prid svojih storitev >>

Njen predhodnik oznanil upokojitev

Najava je prišla komaj dva tedna po tem, ko je dosedanji finančni direktor Patrick Pichette napovedal upokojitev. V svoji dolgi objavi na Google Plus je zapisal, da si želi preživeti več časa s svojo družino, obenem pa dodal, da bo na dosedanjem delovnem mestu še toliko časa, dokler ne najdejo zamenjave. Poratovi bo, kot je obljubil v objavi, pomagal pri predaji poslov.

Page: o Poratovi v presežnikih

»Resnično smo veseli, da smo našli tako kreativno, izkušeno in močno osebo,« je dejal Larry Page, izvršni direktor Googla. Kot je še dejal, se že veseli sodelovanja in učenja s strani Ruthove, ki ima resnično bogat življenjepis. V izjavi se je zahvalil tudi Pichettu za sedem »super uspešnih« let na mestu finančnega direktorja.

James Gorman: Prepričan sem, da bo uspešna v svoji novi vlogi

Kar se tiče strani Morgan Stanley, pa je izvršni direktor James Gorman dodal, da mu je žal, da je »izgubil« Poratovo. Označil jo je za izjemno sodelavko in prijateljico. »Spoštujem njeno odločitev, da je zdaj pravi čas, da naredi spremembo v svoji karieri in veselim se za njeno novo poglavje. Ruth je vedno ohranjala svoje vezi s Kalifornijo, delala za Stanford, obiskovala družino in delala s tamkajšnjimi strankami. Prepričan sem, da bo uspešna v svoji novi vlogi.«

Vrednost Googlove delnice zrastla

Njeno mesto bo prevzel Jonathan Pruzan, ki je v Morgan Stanley zaposlen že od leta 1994. Poratova bo na mesto finančne direktorice Googla uradno nastopila konec maja letos. Mimogrede, vrednost delnice Googla se je po naznanitvi nove »sodelavke« povišala za 1,5 odstotka, medtem ko je vrednost delnice banke padla za 0,5 odstotka. Kot kaže, se bo Googlu nova pridobitev dobro izplačala.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje