Google z novo finančno direktorico

Nekdanja finančna direktorica ameriške banke Morgan Stanley, ki ima več kot 60 tisoč zaposlenih, Ruth Porat, je nova finančna direktorica spletnega velikana Google. Kdo je ta najbolj vplivna ženska iz Wall Streeta, razkrivamo v spodnjem prispevku.
Google z novo finančno direktorico

Na sliki Ruth Porat (Vir slike: YouTube).

Poratova, ki je na mesto finančne direktorice banke Morgan Stanley nastopila januarja 2010, se je rodila leta 1957. Svojo kariero je v omenjeni banki sicer začela že pred skoraj 30 leti, leta 1987, a je že leta 1993 zapustila delovno mesto in odšla v investicijsko družbo Smith Barney. V Morgan Stanley se je vrnila tri leta pozneje.

Preden je nastopila na mesto finančne direktorice, je bila še podpredsednica v Investment Banking, pozneje še na čelu skupine Financial Institutions.

Poratova: Komaj čakam, da zaviham rokave

»Veselim se povratka k mojim kalifornijskim koreninam in pridružitvi Googlu. Odraščanje v Silicijevi dolini, medtem ko sem služila pri Morgan Stanley, sem imela priložnost izkusiti iz prve roke, kako tehnološka podjetja lahko pomagajo ljudem v vsakdanjem življenju. Komaj čakam, da zaviham rokave in začnem z delom,« je povedala tujim medijem.

Google je prirejal določene rezultate na svojem spletnem iskalniku v prid svojih storitev >>

Njen predhodnik oznanil upokojitev

Najava je prišla komaj dva tedna po tem, ko je dosedanji finančni direktor Patrick Pichette napovedal upokojitev. V svoji dolgi objavi na Google Plus je zapisal, da si želi preživeti več časa s svojo družino, obenem pa dodal, da bo na dosedanjem delovnem mestu še toliko časa, dokler ne najdejo zamenjave. Poratovi bo, kot je obljubil v objavi, pomagal pri predaji poslov.

Page: o Poratovi v presežnikih

»Resnično smo veseli, da smo našli tako kreativno, izkušeno in močno osebo,« je dejal Larry Page, izvršni direktor Googla. Kot je še dejal, se že veseli sodelovanja in učenja s strani Ruthove, ki ima resnično bogat življenjepis. V izjavi se je zahvalil tudi Pichettu za sedem »super uspešnih« let na mestu finančnega direktorja.

James Gorman: Prepričan sem, da bo uspešna v svoji novi vlogi

Kar se tiče strani Morgan Stanley, pa je izvršni direktor James Gorman dodal, da mu je žal, da je »izgubil« Poratovo. Označil jo je za izjemno sodelavko in prijateljico. »Spoštujem njeno odločitev, da je zdaj pravi čas, da naredi spremembo v svoji karieri in veselim se za njeno novo poglavje. Ruth je vedno ohranjala svoje vezi s Kalifornijo, delala za Stanford, obiskovala družino in delala s tamkajšnjimi strankami. Prepričan sem, da bo uspešna v svoji novi vlogi.«

Vrednost Googlove delnice zrastla

Njeno mesto bo prevzel Jonathan Pruzan, ki je v Morgan Stanley zaposlen že od leta 1994. Poratova bo na mesto finančne direktorice Googla uradno nastopila konec maja letos. Mimogrede, vrednost delnice Googla se je po naznanitvi nove »sodelavke« povišala za 1,5 odstotka, medtem ko je vrednost delnice banke padla za 0,5 odstotka. Kot kaže, se bo Googlu nova pridobitev dobro izplačala.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje