Google z obnovljivo energijo

Spletni gigant Google ima veliko podatkovnih centrov, ki za tekoče delovanje zahtevajo veliko energije. Torej je povsem logično, zakaj išče cenejše poti do napajanja.
Google z obnovljivo energijo

Se bo Google napajal z obnovljivimi viri? (slika: hexus)

Google je domnevno ravno zato svoje oči začel usmerjati v obnovljivo energijo. Želi namreč ustvarjati obnovljivo energijo, ki je cenejša kot premog.

Ta projekt je sedaj očitno počasi začel dobivati življenje. Na začetku leta je Google ustvaril podružnico, imenovano Google Energy in se z njo prijavil, da bi lahko kupoval in prodajal energijo kot uslužnostno podjetje. Zahteva je pred kratkim bila odobrena s strani Zvezne komisije za regulacijo energije. Google se je na ta način zavaroval s poceni obnovljivo energijo. 

Google je sicer izjemno aktiven na področju investiranja v tehnologije obnovljivih virov. Nekako se zdi, da posega že v preveč področij našega življenja, saj je dejaven na raznolikih trgih operacijskih sistemov, mobilnega oglaševanja in ponujanja spletnih storitev. 

 

Vir: Hexus

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje