Google zapira vrata svojih Google Glass trgovin?

Google naj bi po poročanju portala 9to5Google zaprl vrata vseh svojih Basecamp trgovin. V teh fizičnih trgovinah, ki so na voljo le na štirih lokacijah po svetu, so kupcem na voljo večpredstavnostna očala Google Glass.
Google zapira vrata svojih Google Glass trgovin?

Fizične trgovine z očali Google Glass naj bi Google zaprl (Vir slike: YouTube).

Google opaža, da vse več zanimanja za Google Glass prihaja s spleta, zato se želijo usmeriti na druge kanale. Zaprl naj bi vrata štirih fizičnih trgovin, ki se nahajajo v Los Angelesu, San Franciscu, New Yorku in Londonu. Za Google Glass je sicer treba odšteti 1.100 evrov in davek.

Številne omejitve odganjajo razvijalce

Številna večja podjetja in razvijalci, kot je podjetje Twitter, so namreč prenehala s podpiranjem svojih aplikacij na tem futurističnem izdelku. Trenutno je za Google Glass na voljo skoraj 100 aplikacij. Od 16 razvijalcev aplikacij, kot so jih kontaktirali v uredništvu Reutersa, je kar devet razvijalcev prenehalo delati na razvoj prilagojenih aplikacij. Večinoma zaradi pomanjkanja kupcev in omejitev, ki jih imajo očala.

Brez ključnih akterjev in brez trga

»Če bi uspeli prodati 200 milijonov očal Google Glass, bi na to gledali z druge perspektive. Trenutno ni trga,« pravi Tom Frencel iz podjetja Little Guy Games, ki je zaustavilo razvoj svojih iger za platformo, ki jo potrebujejo očala Google Glass. Težava je tudi na strani Googla, saj je kar nekaj ključnih Googlovih zaposlenih, ki so razvijali očala, podjetje zapustilo.  

Mnogi zapiranje trgovin označujejo za konec projekta, medtem pa pri Googlu zatrjujejo, da je zanimanje za njihova očala precejšnje. Sicer pa trgovine že od samega začetka niso bile mišljene kot stalne trgovine, planiranje njihovega zaprtja pa je vseeno malce nenavadno, saj smo tik pred praznično nakupovalno mrzlico.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje