Google zapira vrata svojih Google Glass trgovin?

Google naj bi po poročanju portala 9to5Google zaprl vrata vseh svojih Basecamp trgovin. V teh fizičnih trgovinah, ki so na voljo le na štirih lokacijah po svetu, so kupcem na voljo večpredstavnostna očala Google Glass.
Google zapira vrata svojih Google Glass trgovin?

Fizične trgovine z očali Google Glass naj bi Google zaprl (Vir slike: YouTube).

Google opaža, da vse več zanimanja za Google Glass prihaja s spleta, zato se želijo usmeriti na druge kanale. Zaprl naj bi vrata štirih fizičnih trgovin, ki se nahajajo v Los Angelesu, San Franciscu, New Yorku in Londonu. Za Google Glass je sicer treba odšteti 1.100 evrov in davek.

Številne omejitve odganjajo razvijalce

Številna večja podjetja in razvijalci, kot je podjetje Twitter, so namreč prenehala s podpiranjem svojih aplikacij na tem futurističnem izdelku. Trenutno je za Google Glass na voljo skoraj 100 aplikacij. Od 16 razvijalcev aplikacij, kot so jih kontaktirali v uredništvu Reutersa, je kar devet razvijalcev prenehalo delati na razvoj prilagojenih aplikacij. Večinoma zaradi pomanjkanja kupcev in omejitev, ki jih imajo očala.

Brez ključnih akterjev in brez trga

»Če bi uspeli prodati 200 milijonov očal Google Glass, bi na to gledali z druge perspektive. Trenutno ni trga,« pravi Tom Frencel iz podjetja Little Guy Games, ki je zaustavilo razvoj svojih iger za platformo, ki jo potrebujejo očala Google Glass. Težava je tudi na strani Googla, saj je kar nekaj ključnih Googlovih zaposlenih, ki so razvijali očala, podjetje zapustilo.  

Mnogi zapiranje trgovin označujejo za konec projekta, medtem pa pri Googlu zatrjujejo, da je zanimanje za njihova očala precejšnje. Sicer pa trgovine že od samega začetka niso bile mišljene kot stalne trgovine, planiranje njihovega zaprtja pa je vseeno malce nenavadno, saj smo tik pred praznično nakupovalno mrzlico.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje