Google zapira vrata svojih Google Glass trgovin?

Google naj bi po poročanju portala 9to5Google zaprl vrata vseh svojih Basecamp trgovin. V teh fizičnih trgovinah, ki so na voljo le na štirih lokacijah po svetu, so kupcem na voljo večpredstavnostna očala Google Glass.
Google zapira vrata svojih Google Glass trgovin?

Fizične trgovine z očali Google Glass naj bi Google zaprl (Vir slike: YouTube).

Google opaža, da vse več zanimanja za Google Glass prihaja s spleta, zato se želijo usmeriti na druge kanale. Zaprl naj bi vrata štirih fizičnih trgovin, ki se nahajajo v Los Angelesu, San Franciscu, New Yorku in Londonu. Za Google Glass je sicer treba odšteti 1.100 evrov in davek.

Številne omejitve odganjajo razvijalce

Številna večja podjetja in razvijalci, kot je podjetje Twitter, so namreč prenehala s podpiranjem svojih aplikacij na tem futurističnem izdelku. Trenutno je za Google Glass na voljo skoraj 100 aplikacij. Od 16 razvijalcev aplikacij, kot so jih kontaktirali v uredništvu Reutersa, je kar devet razvijalcev prenehalo delati na razvoj prilagojenih aplikacij. Večinoma zaradi pomanjkanja kupcev in omejitev, ki jih imajo očala.

Brez ključnih akterjev in brez trga

»Če bi uspeli prodati 200 milijonov očal Google Glass, bi na to gledali z druge perspektive. Trenutno ni trga,« pravi Tom Frencel iz podjetja Little Guy Games, ki je zaustavilo razvoj svojih iger za platformo, ki jo potrebujejo očala Google Glass. Težava je tudi na strani Googla, saj je kar nekaj ključnih Googlovih zaposlenih, ki so razvijali očala, podjetje zapustilo.  

Mnogi zapiranje trgovin označujejo za konec projekta, medtem pa pri Googlu zatrjujejo, da je zanimanje za njihova očala precejšnje. Sicer pa trgovine že od samega začetka niso bile mišljene kot stalne trgovine, planiranje njihovega zaprtja pa je vseeno malce nenavadno, saj smo tik pred praznično nakupovalno mrzlico.

Oznake: ,