Google želi pomagati s svojimi Digitalnimi garažami

Google je naznanil projekt The Digital Garage (Digitalna garaža, op.p.), s katerim želi britanskim malim podjetjem pomagati pri razvoju in razcvetu. Projekt, vreden več kot milijon funtov (1,39 milijona evrov), jim bo ponudil učenje prek spleta.
Google želi pomagati s svojimi Digitalnimi garažami

Digitalna garaža bo na voljo v petih britanskih mestih (Vir slike: Google Digital Garage).

Google je v svojem zadnjem poskusu, da bi spodbudil mala podjetja k osvojitvi interneta, predstavil projekt Digitalna garaža. Digitalna garaža, ki dejansko ni digitalna, saj je svoja vrata odprla v britanskem mestu Leeds, se zdaj tam predstavlja kot prvi od petih centrov, s katerimi želi Google pomagati britanskim malim podjetjem. Tehnološki velikan želi s tem projektom spodbuditi več kot 200 tisoč britanskih podjetij, da bi se predstavili na spletu in uporabili enega od petih centrov za širjenje digitalnih znanj.

Digitalna garaža iz mesta v mesto

Za potrebe Digitalne garaže bo Google izobrazil več kot 25 tisoč učiteljev, ki bodo v omenjenih centrih ponujali številne delavnice, svetovanja in podobno. Leedsova garaža bo bližnjim podjetjem na voljo kar šest mesecev, nato pa se bo selila v drugo mesto.

Google: spodbudimo še preostalih 70 odstotkov podjetij

Eileen Naughton, Googlov predstavnik v Veliki Britaniji in na Irskem, je medijem povedal, da ima že manj kot 30 odstotkov malih podjetij učinkovito prisotnost na internetu, Google pa si želi spodbuditi še preostalih 70 odstotkov podjetij.

Učenje za konkurenčnost v digitalnem času

Pri Googlu so namreč prepričani, da program ni le dober z vidika posamičnih malih podjetij, temveč je lahko dober doprinos za preostalo lokalno in regijsko ekonomijo. Digitalna garaža je namreč del Googlove misije, s katero želi vse do leta 2016 izobraziti milijon Evropejcev digitalnih veščin. Le tako bodo podjetja sposobna konkurirati drugim v digitalnem času.

Kdaj podjetja hitreje rastejo?

Komu je namenjena Digitalna garaža (ob predpostavki, da se nahajate v Leedsu): tistim, ki želijo povečati število strank in posledično spodbuditi rast podjetja. Zlasti prek spleta. Danes vsako podjetje, malo ali veliko, lahko uporablja internet za pridobitev novih uporabnikov. Google ob tem dodaja podatek, da mala podjetja z dobro internetno prisotnostjo rastejo kar dvakrat hitreje kot tista brez.

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje