Google želi pomagati s svojimi Digitalnimi garažami

Google je naznanil projekt The Digital Garage (Digitalna garaža, op.p.), s katerim želi britanskim malim podjetjem pomagati pri razvoju in razcvetu. Projekt, vreden več kot milijon funtov (1,39 milijona evrov), jim bo ponudil učenje prek spleta.
Google želi pomagati s svojimi Digitalnimi garažami

Digitalna garaža bo na voljo v petih britanskih mestih (Vir slike: Google Digital Garage).

Google je v svojem zadnjem poskusu, da bi spodbudil mala podjetja k osvojitvi interneta, predstavil projekt Digitalna garaža. Digitalna garaža, ki dejansko ni digitalna, saj je svoja vrata odprla v britanskem mestu Leeds, se zdaj tam predstavlja kot prvi od petih centrov, s katerimi želi Google pomagati britanskim malim podjetjem. Tehnološki velikan želi s tem projektom spodbuditi več kot 200 tisoč britanskih podjetij, da bi se predstavili na spletu in uporabili enega od petih centrov za širjenje digitalnih znanj.

Digitalna garaža iz mesta v mesto

Za potrebe Digitalne garaže bo Google izobrazil več kot 25 tisoč učiteljev, ki bodo v omenjenih centrih ponujali številne delavnice, svetovanja in podobno. Leedsova garaža bo bližnjim podjetjem na voljo kar šest mesecev, nato pa se bo selila v drugo mesto.

Google: spodbudimo še preostalih 70 odstotkov podjetij

Eileen Naughton, Googlov predstavnik v Veliki Britaniji in na Irskem, je medijem povedal, da ima že manj kot 30 odstotkov malih podjetij učinkovito prisotnost na internetu, Google pa si želi spodbuditi še preostalih 70 odstotkov podjetij.

Učenje za konkurenčnost v digitalnem času

Pri Googlu so namreč prepričani, da program ni le dober z vidika posamičnih malih podjetij, temveč je lahko dober doprinos za preostalo lokalno in regijsko ekonomijo. Digitalna garaža je namreč del Googlove misije, s katero želi vse do leta 2016 izobraziti milijon Evropejcev digitalnih veščin. Le tako bodo podjetja sposobna konkurirati drugim v digitalnem času.

Kdaj podjetja hitreje rastejo?

Komu je namenjena Digitalna garaža (ob predpostavki, da se nahajate v Leedsu): tistim, ki želijo povečati število strank in posledično spodbuditi rast podjetja. Zlasti prek spleta. Danes vsako podjetje, malo ali veliko, lahko uporablja internet za pridobitev novih uporabnikov. Google ob tem dodaja podatek, da mala podjetja z dobro internetno prisotnostjo rastejo kar dvakrat hitreje kot tista brez.

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje